​Llopart Brut Nature Reserva 2016, quan la frescor i la complexitat es troben en equilibri

Trenta mesos de criança i agricultura ecològica per a un gran escumós a preu molt raonable

​Llopart tanca una verema excel·lent que augura vins escumosos amb un excepcional potencial d’envelliment

| 25/02/2020 a les 09:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Corpinnat, Llopart Brut Nature Reserva 2016, ​Llopart, Llopart

 
Quins són els dos trets que poden fer gran un vi escumós? Doncs d'una banda la frescor i de l'altra la complexitat. Però de frescor ja en tenen els escumosos més joves i per si sola, és poca cosa i fins i tot quan és massa agressiva, és quan fem una ganyota i diem allò de “què àcid”.
 
I de l'altra la complexitat, que és la suma de diversos matisos i que els escumosos adquireixen amb les llargues criances... però que de vegades els fa perdre la frescor!
 
Per això, aquests dos trets, complexitat i frescor només fan gran un escumós, quan estan en equilibri.
 
Un equilibri que és el que té aquest Llopart Brut Nature Reserva 2016, elaborat amb les tres varietats de raïm autòctones tradicionals: xarel·lo, macabeu i parellada, amb més de 30 mesos de criança i que a més a més està certificat com a procedent de l'agricultura ecològica.
 
Un equilibri basat en les notes aromàtiques de pastisseria i anís, combinades amb la poma i la pera ben fresques. I en una sensació àgil a la boca, però amb una bombolla fina i delicada.
 
I a més a més, el podem trobar a un preu molt raonable, al voltant dels 13 euros, així que, vinga a gaudir-ne!

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Mariona Rendé, propietària del celler desaparegut Rendé Masdéu
Mariona Rendé, propietària del celler desaparegut Rendé Masdéu
Jordi Bes
De la desaparició del celler Rendé Masdéu per una riuada se'n compleixen cinc mesos sense que hagin vist ni un cèntim en ajuts: "Abans del coronavirus això s'hauria d'haver mig solucionat" | Referma l'agraïment a tothom que els han donat suport per refer-se i transmet optimisme a qui ara pateix per les repercussions del Covid-19: "Tenint salut tot se pot fer"
Imatge il·lustrativa
Foto: Quico Ortega
Es tracta de la primera mesura per fer front als efectes del Covid-19
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Deixen de fer-se les Passarel·la Vinícola o la Primavera de Vins de Temps de Vi de Vilanova | Preocupa especialment la situació econòmica dels cellers més petits | El pressupost de la DO Penedès es redueix en un 29,5%