Advertisement

​Llopart Brut Nature Reserva 2016, quan la frescor i la complexitat es troben en equilibri

Trenta mesos de criança i agricultura ecològica per a un gran escumós a preu molt raonable

​Llopart tanca una verema excel·lent que augura vins escumosos amb un excepcional potencial d’envelliment

| 25/02/2020 a les 09:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Corpinnat, Llopart Brut Nature Reserva 2016, ​Llopart, Llopart

 
Quins són els dos trets que poden fer gran un vi escumós? Doncs d'una banda la frescor i de l'altra la complexitat. Però de frescor ja en tenen els escumosos més joves i per si sola, és poca cosa i fins i tot quan és massa agressiva, és quan fem una ganyota i diem allò de “què àcid”.
 
I de l'altra la complexitat, que és la suma de diversos matisos i que els escumosos adquireixen amb les llargues criances... però que de vegades els fa perdre la frescor!
 
Per això, aquests dos trets, complexitat i frescor només fan gran un escumós, quan estan en equilibri.
 
Un equilibri que és el que té aquest Llopart Brut Nature Reserva 2016, elaborat amb les tres varietats de raïm autòctones tradicionals: xarel·lo, macabeu i parellada, amb més de 30 mesos de criança i que a més a més està certificat com a procedent de l'agricultura ecològica.
 
Un equilibri basat en les notes aromàtiques de pastisseria i anís, combinades amb la poma i la pera ben fresques. I en una sensació àgil a la boca, però amb una bombolla fina i delicada.
 
I a més a més, el podem trobar a un preu molt raonable, al voltant dels 13 euros, així que, vinga a gaudir-ne!

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia