CONCURSOS

El Japó es rendeix amb els Caves Vilarnau

Els Sakura Women's Wine Awards, una de les principals cites amb el vi de país asiàtic, han premiat amb la Medalla Doble Or el cava Vilarnau Brut Reserva Orgànic i amb Medalla d'Or a Vilarnau Rosé Delicat.

"Pòquer" d'escumosos per gaudir del fred amb bombolles

| 21/02/2020 a les 11:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Vilarnau, Sakura Women's Wine Awards
Una selecció formada exclusivament per dones professionals de sector al Japó integra el jurat dels Sakura Women's Wine Awards, certamen que té amb objectiu fomentar la cultura de el vi en aquest país. Per a això reconeix les millors mostres presentades a el concurs que, en la seva setena edició, va aconseguir la xifra de 4.333 referències procedents de tot el món. Entre les guardonades es troben els caves orgànics Vilarnau Brut Reserva i Vilarnau Rosé Delicat, reconeguts amb la Medalla Doble Or i Medalla d'Or, respectivament.

El jurat ha distingit amb la Medalla Doble Or a Vilarnau Brut Reserva, un cava que s'elabora a partir de raïms procedents de vinyes certificats com a ecològics. EL cava es cria amb les seves "mares" durant més de 15 mesos. El resultat és un Brut Reserva que combina l'equilibri que aporta el raïm macabeu, l'acidesa i frescor de la parellada i les aromes clàssiques penedesenques del xarel·lo.

També han atorgat la Medalla d'Or, per primera vegada, Vilarnau Rosé Delicat, un cava singular elaborat a partir de les varietats garnatxa i pinot noir procedents de vinyes certificades com a ecològiques. Després de seguir un delicat procés d'elaboració, roman durant més de 15 de mesos de criança en ampolla donant com a resultat un cava rosa pàl·lid, de gran complexitat aromàtica, molt cremós, fresc i elegant.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La situació derivada per la Covid-19 està afectant durament el sector de l’hosteleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Ramon Francàs
Es referenda al BOE la incorporació de la varietat autòctona de la Terra Alta al plec de condicions de la DO | La morenillo, una varietat tardana i de poc grau, ha viscut una especial resiliència