Treballadors de Torres a principis del segle XX
Treballadors de Torres a principis del segle XX | Foto: Família Torres

Família Torres; 150 anys d'història de prestigi internacional

‘Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino’ es va fundar el 1870

La cinquena generació de Família Torres se centra en elaborar vins singulars i en recuperar varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic

Família Torres assaja un tractor elèctric zero emissions pioner a Europa

| 20/02/2020 a les 19:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Família Torres
“La nostra principal fita ha estat mantenir el celler en mans de la família durant tots aquests anys, amb cada generació innovant a la seva manera i aportant la seva particular visió al desenvolupament del negoci. Em sembla extraordinari que haguem arribat fins aquí i és una sort poder seguir fent allò que ens apassiona: elaborar vi i cuidar les vinyes. Ara, el repte més important que tenim és el canvi climàtic”, explica el director general de Família Torres, Miquel Torres.

El 1870 els germans Miguel i Jaime Torres Vendrell van fundar ‘Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino’ a Vilafranca del Penedès -tot i que hi ha documents dels orígens com a viticultors des del 1559-. La cinquena generació, representada per Miquel i Mireia Torres Maczassek, continua avui transmetent el llegat familiar, des del respecte per la terra i la tradició i apostant també per la innovació, però amb el repte constant que per a la viticultura actual suposa l’emergència climàtica.

Reducció d'emissions de CO2

Des del 2008, quan l'empresa decideix prioritzar la lluita contra el canvi climàtic, Família Torres haurà reduït un 30% les emissions de CO2 per ampolla si es compleixen les previsions. Per al 2030, volen arribar al 55% de reducció de la seva petjada de carboni gràcies, principalment, a l’ús d’energies renovables, eficiència energètica, mobilitat sostenible i reforestació, mentre que l’adaptació passa sobretot per buscar nous escenaris a zones més fredes i varietats més resistents.

La revista britànica Drinks International ha atorgat el premi World’s Most Admired Wine Brand -la marca de vins més admirada del món- en quatre ocasions

Un projecte iniciat fa més de 30 anys li ha permès identificar, d’entre les més de 50 recuperades, almenys 6 varietats amb gran potencial enològic i aptituds per adaptar-se a les altes temperatures i a la sequera ja que es tracta de varietats de maduració tardana i marcada acidesa.

Amb la incorporació de la cinquena generació al negoci, Família Torres va iniciar la seva incursió a la Ribera del Duero, Rioja, Rueda i Rías Baixas, patrimoni que se sumaria al que ja tenia a Catalunya; Penedès, Priorat, Conca de Barberà i Costers del Segre.

El llegat vinícola ancestral, la identitat i el caràcter innovador de l'empresa i el compromís ambiental són valors que han contribuït a projectar la seva imatge internacional fins a fer-la mereixedora de reconeixements com el de la marca de vins més admirada del món (World’s Most Admired Wine Brand), que li ha atorgat la revista britànica Drinks International en quatre ocasions.
 

150 aniversari

Per celebrar els seus 150 anys d’història, Família Torres està treballant en l’edició d’un llibre commemoratiu que recollirà les principals fites de la seva llarga trajectòria i les aportacions de cadascuna de les cinc generacions al capdavant del negoci, il·lustrades amb anècdotes i fotografies inèdites. També organitzarà diversos esdeveniments per a col·laboradors, clients i professionals del sector a diferents països al llarg de l’any, amb un sopar de gala com a acte central que tindrà lloc el mes de maig a l’antic celler de Vilafranca del Penedès, on va començar a escriure la seva història.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.