Els vins de la setmana

Vinyes Domènech Empelts de Garnatxa Peluda 2017: com empeltar-se de felicitat!

Una nova oportunitat de tastar un vi d’aquesta varietat ancestral escassa

Joan Nebot ens recomana l'Empelts de Garnatxa Peluda 2017 de Vinyes Domènech

Abadal Mandó 2017, el retorn al futur

| 12/02/2020 a les 20:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Els vins de la setmana, Empelts de Garnatxa Peluda 2017, Vinyes Domènech

 
El 2015, Vinyes Domènech va ser el quart celler en assolir la màxima distinció oficial per a un vi català, quan el seu Teixar, un monovarietal de garnatxa peluda,  va ser distingit com a “Vi de Finca” per la Generalitat.
 
Enguany el celler ha comercialitzat l’Empelts de Garnatxa Peluda 2017, que és una nova oportunitat, més assequible, de tastar un monovarietal de garnatxa peluda... i recomano no deixar-la passar!
 
La garnatxa peluda és una varietat ancestral escassa i a Vinyes Domènech, per tal d’ampliar els pocs ceps que tenen d’aquesta varietat, el 2011 van decidir empeltar una vinya de cabernet sauvignon, per aprofitar la profunditat de les seves arrels, amb una selecció massal de les vinyes mes velles de garnatxa peluda del Teixar, per conservar els trets particulars i genètics que la fan única i irrepetible.
 
I ara, després d’un any de criança en bóta, hi ha disponibles només 2.574 ampolles que de ben segur no duraran gaire. I és que, un cop el tastes, te n’adones que només hi ha tres possibilitats: o bé la garnatxa peluda és una varietat excel·lent, o bé la parcel·la on està plantada és excepcional, o bé és que a Vinyes Domènech dominen l’alquímia d’elaborar-la de forma extraordinària... I segurament es tracta d’una combinació dels tres factors, perquè el resultat és impressionant.
 
És tracta d’un vi que fa somriure de benestar al tastar-lo, amb un color viu i poc cobert, de robí, transparent i net, i unes aromes on domina la fruita fresca, magrana i síndria, i també maduixetes de bosc, amb notes lleus de cuir.
 
Però la màgia més espectacular és a la boca, on la frescor cruixent fa increïbles els 15º Alc. que posa a l’etiqueta, i té un pas àgil i delicat, de final llaminer.
 
Glops que fan somriure, que aporten benestar, glops de felicitat en un vi amb identitat i procedent d’agricultura ecològica i biodinàmica. No se m’acudeix què més es pot demanar a un vi...

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Trenta mesos de criança i agricultura ecològica per a un gran escumós a preu molt raonable
Imatge il·lustrativa
L’increment de 2019 en comparació al de 2018 ha estat de 8,48%, el més alt des de 2015 | Catalunya ha aconseguit per primera vegada el superàvit comercial durant el 2019
Imatge il·lustrativa
El Corpinnat està elaborat amb un xarel·lo molt madur, amb una parellada fresca i més 60 mesos de criança