Els vins de la setmana

Vinyes Domènech Empelts de Garnatxa Peluda 2017: com empeltar-se de felicitat!

Una nova oportunitat de tastar un vi d’aquesta varietat ancestral escassa

Joan Nebot ens recomana l'Empelts de Garnatxa Peluda 2017 de Vinyes Domènech

Abadal Mandó 2017, el retorn al futur

| 12/02/2020 a les 20:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Els vins de la setmana, Empelts de Garnatxa Peluda 2017, Vinyes Domènech

 
El 2015, Vinyes Domènech va ser el quart celler en assolir la màxima distinció oficial per a un vi català, quan el seu Teixar, un monovarietal de garnatxa peluda,  va ser distingit com a “Vi de Finca” per la Generalitat.
 
Enguany el celler ha comercialitzat l’Empelts de Garnatxa Peluda 2017, que és una nova oportunitat, més assequible, de tastar un monovarietal de garnatxa peluda... i recomano no deixar-la passar!
 
La garnatxa peluda és una varietat ancestral escassa i a Vinyes Domènech, per tal d’ampliar els pocs ceps que tenen d’aquesta varietat, el 2011 van decidir empeltar una vinya de cabernet sauvignon, per aprofitar la profunditat de les seves arrels, amb una selecció massal de les vinyes mes velles de garnatxa peluda del Teixar, per conservar els trets particulars i genètics que la fan única i irrepetible.
 
I ara, després d’un any de criança en bóta, hi ha disponibles només 2.574 ampolles que de ben segur no duraran gaire. I és que, un cop el tastes, te n’adones que només hi ha tres possibilitats: o bé la garnatxa peluda és una varietat excel·lent, o bé la parcel·la on està plantada és excepcional, o bé és que a Vinyes Domènech dominen l’alquímia d’elaborar-la de forma extraordinària... I segurament es tracta d’una combinació dels tres factors, perquè el resultat és impressionant.
 
És tracta d’un vi que fa somriure de benestar al tastar-lo, amb un color viu i poc cobert, de robí, transparent i net, i unes aromes on domina la fruita fresca, magrana i síndria, i també maduixetes de bosc, amb notes lleus de cuir.
 
Però la màgia més espectacular és a la boca, on la frescor cruixent fa increïbles els 15º Alc. que posa a l’etiqueta, i té un pas àgil i delicat, de final llaminer.
 
Glops que fan somriure, que aporten benestar, glops de felicitat en un vi amb identitat i procedent d’agricultura ecològica i biodinàmica. No se m’acudeix què més es pot demanar a un vi...

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
Un projecte de mineria de dades i intel·ligència artificial permetrà, per mitjà d'algoritmes, prendre decisions en l'àmbit comercial
Imatge il·lustrativa
És el shiitake un superaliment? I el rovelló? Ho descobrim amb aquesta nova entrega de What the Food, el nou canal de gastronomia.