Família Torres assaja un tractor elèctric zero emissions pioner a Europa

El celler familiar vol implementar un nou model de viticultura sostenible d’emissions zero per lluitar contra el canvi climàtic i preservar la biodiversitat de les seves vinyes

Vinyarets 2018, de Família Torres, el retorn al Penedès original

| 10/02/2020 a les 11:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Família Torres
Foto: Jordi Elias
Foto: Jordi Elias
Família Torres ha realitzat un assaig amb el primer tractor elèctric d’Europa de petites dimensions, apte per treballar la vinya, que ha desenvolupat el fabricant francès Sabi Agri.

El tractor elèctric és el model ALPO 4x4 i és un vehicle totalment silenciós, compatible amb accessoris estàndards per al conreu de la vinya. Es fabrica a mida de les necessitats de cada client, segons els seus fabricants. A l'assaig han assistit una vintena de col·laboradors per conèixer els avantatges mediambientals i agronòmics de la mà dels seus fabricants, Laure i Alexandre Prévault Osmani. La voluntat del celler és incorporar aquests tractors en fase de proves en algunes finques de Catalunya amb l’objectiu d’implementar gradualment un nou model de viticultura, que sigui més integrada i respectuosa amb la vinya, que preservi la biodiversitat i permeti lluitar contra el canvi climàtic.

La voluntat del celler és incorporar aquests tractors en fase de proves en algunes finques de Catalunya amb l’objectiu d’implementar gradualment un nou model de viticultura

Xavier Sort, director de producció de Família Torres, “utilitzar un tractor d’aquestes característiques seria com treballar la terra amb un cavall; és molt respectuós per al sòl, que no es compacta ja que el tractor és molt lleuger, i això permet protegir la biodiversitat de la vinya”. Per al director de canvi climàtic de Família Torres, Josep Maria Ribas, “un dels principals avantatges del tractor elèctric és que no emet CO2 i això ens permetrà assolir el nostre objectiu de reducció d’emissions, que és del 30% el 2020 en comparació al 2008 i del 55% el 2030”.

​Aquest vehicle innovador pot suposar una revolució per a la viticultura, no només perquè contribuirà a pal·liar els efectes del canvi climàtic gràcies a l’eliminació dels gasos d’efecte hivernacle, sinó perquè comportarà un canvi de mentalitat en la gestió de la vinya. 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €