Família Torres assaja un tractor elèctric zero emissions pioner a Europa

El celler familiar vol implementar un nou model de viticultura sostenible d’emissions zero per lluitar contra el canvi climàtic i preservar la biodiversitat de les seves vinyes

Vinyarets 2018, de Família Torres, el retorn al Penedès original

| 10/02/2020 a les 11:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Família Torres
Foto: Jordi Elias
Foto: Jordi Elias
Família Torres ha realitzat un assaig amb el primer tractor elèctric d’Europa de petites dimensions, apte per treballar la vinya, que ha desenvolupat el fabricant francès Sabi Agri.

El tractor elèctric és el model ALPO 4x4 i és un vehicle totalment silenciós, compatible amb accessoris estàndards per al conreu de la vinya. Es fabrica a mida de les necessitats de cada client, segons els seus fabricants. A l'assaig han assistit una vintena de col·laboradors per conèixer els avantatges mediambientals i agronòmics de la mà dels seus fabricants, Laure i Alexandre Prévault Osmani. La voluntat del celler és incorporar aquests tractors en fase de proves en algunes finques de Catalunya amb l’objectiu d’implementar gradualment un nou model de viticultura, que sigui més integrada i respectuosa amb la vinya, que preservi la biodiversitat i permeti lluitar contra el canvi climàtic.

La voluntat del celler és incorporar aquests tractors en fase de proves en algunes finques de Catalunya amb l’objectiu d’implementar gradualment un nou model de viticultura

Xavier Sort, director de producció de Família Torres, “utilitzar un tractor d’aquestes característiques seria com treballar la terra amb un cavall; és molt respectuós per al sòl, que no es compacta ja que el tractor és molt lleuger, i això permet protegir la biodiversitat de la vinya”. Per al director de canvi climàtic de Família Torres, Josep Maria Ribas, “un dels principals avantatges del tractor elèctric és que no emet CO2 i això ens permetrà assolir el nostre objectiu de reducció d’emissions, que és del 30% el 2020 en comparació al 2008 i del 55% el 2030”.

​Aquest vehicle innovador pot suposar una revolució per a la viticultura, no només perquè contribuirà a pal·liar els efectes del canvi climàtic gràcies a l’eliminació dels gasos d’efecte hivernacle, sinó perquè comportarà un canvi de mentalitat en la gestió de la vinya. 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La situació derivada per la Covid-19 està afectant durament el sector de l’hosteleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Ramon Francàs
Es referenda al BOE la incorporació de la varietat autòctona de la Terra Alta al plec de condicions de la DO | La morenillo, una varietat tardana i de poc grau, ha viscut una especial resiliència