Advertisement

Gastronomia i vins d'alçada a Soldeu El Tarter

Jean Leon i Torelló a les experiències gastronòmiques que l’Snow Club Gourmet de Grandvalira ofereix a més de 2.000 metres d’altitud

Wine & Meat by Jean Leon, la nova oferta gastronòmica de Grandvalira

| 04/02/2020 a les 09:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Soldeu El Tarter, Grandvalira, Torelló, Jean Leon
Foto: Joan Nebot
Foto: Joan Nebot
Hi ha diversos mitjans de transport adequats per anar a un àpat gastronòmic: caminar és la forma  més sana, però també és sostenible el transport públic. És clar que si es tracta d'un sopar, sovint no queda altre remei que anar-hi en taxi o en el teu propi vehicle... Però, i perquè no en telecabina?
 
Aquesta és l'opció que des des fa quatre temporades ofereix l’Snow Club Gourmet de Grandvalira, i això si no és en un ratrac, les mítiques màquines trepitjaneu. Es tracta d'àpats en els restaurants que hi ha als sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira, el gran domini esquiable andorrà.
 

El xef Gerson Iglesias al restaurant l’Arrosseria Pi de Migdia preparant una queimada Foto: Joan Nebot


 Aquesta temporada ja s'ha dut a terme dues d'aquestes cites gastronòmiques, la primera de les quals, amb l’assistència de 50 comensals al recent estrenat Wine & Meat Bar by Jean Leon, a 2.250 metres d’altitud, amb el xef David Rustarazo ‘Rusti’, del restaurant Nairod de Barcelona, que va fer gaudir als assistents d'un menú fresc i atrevit amb ingredients seleccionats de Colmado Singular, de Francesc Collell.
 
El segon round ha estat una proposta doble, que combinava un esmorzar al restaurant La Cabana Espiolets, situat a uns 2.250, just a la sortida del telecabina de Soldeu, seguit d'una jornada d'esquí o l'activitat que cadascú ha preferit.
 
Unes activitats que convenia que fossin actives, per tal de fer gana pel plat fort de la jornada, que ha estat un sopar amb aires gallecs amb els excel·lents ous i carns i productes elaborats dels pollastres de Galo Celta i amb el xef Gerson Iglesias al restaurant l’Arrosseria Pi de Migdia, a 2.100 metres, al capdamunt del telecabina d'El Tarter.
 
Grans ingredients, grans cuiners, grans marques
 
El que tenen en comú aquestes activitats gastronòmiques és que combinen els espais de restauració de Soldeu El Tarter amb xefs de prestigi, i el més important: amb ingredients exclusius i de qualitat, que proveeixen algunes de 30 marques líders en el sector del vi i la gastronomia, entre les quals els cellers catalans Jean Leon i Torelló, juntament amb Cal Rovira, Balfegó, Cal Tomàs, Espinaler, Enric Rovira, Olis Bargalló, Xavier Fromage, Riedel, Josper, Caviaroli, i altres de diversos sectors i origens, com són Joselito, Txogitxu, Galo Celta, Giraldo, Premium Sellfish, Caviar de Neuvic, Don Bocarte, La Catedral de Navarra,  Triticum, Garda,  Dilmah, Veuve Clicquot, Halen Mon, San Miguel, Royal Bliss, Acquerello, Tartuflangue, i Rational.
 

Foto: Joan Nebot


De fet, tal i com explica el director de restauració de Grandvalira - Ensisa, Àlex Orúe, “es tracta que aquestes grans marques apostin per nosaltres, com nosaltres apostem per elles, en un projecte comú on la qualitat i l'excel·lència són la prioritat”.
 
Així que qui vulgui gaudir de les quatre experiències gastronòmiques que hi ha programades per aquesta temporada, que sàpiga que hi tenen accés, tant els membres del club gurmet (actualment 150 socis) com el públic general.
 
Però que si es vol gaudir per si sol de les activitats de neu i d'aquests productes excepcionals, estan disponibles tota la temporada als diversos restaurants de Grandvalira. I afegirem que per als amants del vi català, té especial interès el Wine & Meat Bar by Jean Leon, situat en el sector Soldeu, a més de 2000 metres d'altitud, on podran gaudir dels vins d'aquest celler juntament amb d'altres d'una carta variada, amb una àmplia proposta de vins del Penedès.


Quatre propostes més programades per enguany
 
15 de febrer. Fina Puigdevall propietària de Les Cols (Olot), guardonat amb dues estrelles Michelin amb una proposta que homenatjarà el lideratge femení i l’esperit emprenedor de Madame Clicquot.
 
7 de març. Disfrutar Barcelona (2* Michelin) amb Caviaroli. Presència d’un dels 10 millors restaurants del món segons World’s 50 Best Restaurants. Proposta creativa amb autèntica destresa tècnica.
 
21 de març. Oriol Casals, xef del restaurant Teòric de Barcelona amb una experiència de Cal Tomàs, una experiència d’arrels familiars i respecte per la natura amb aliments saludables i saborosos.
 
4 d’abril. L’arrossada Miramar. El restaurant Miramar de Llançà (2* Michelin) es desplaça del mar a la muntanya amb una degustació sofisticada i avantguardista de costa i amb l’arròs Acquerello.

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast | T'ajudem a triar algunes de les millors experiències
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi