​Torelló Collection Brut Nature 2009 en homenatge al fundador del celler, Francesc Torelló Casanovas

Torelló treu al mercat 515 ampolles de 75 cl i 50 de magnum a les quals se'ls ha donat 10 anys de criança

Paco de la Rosa Torelló: "Aquest serà un altre gran any pels escumosos de llarga criança"

| 25/01/2020 a les 08:05h
Arxivat a: Vins, ​Torelló, Collection Brut Nature 2009, Francesc Torelló Casanovas
Toni de la Rosa Torelló
Toni de la Rosa Torelló
Torelló presenta el Corpinnat Torelló Collection Brut Nature 2009, elaborat amb Macabeu, Xarel·lo i Parellada de vinyes pròpies de la Finca Can Martí. És un escumós Brut Nature amb 10 anys de criança en ampolla. Un homenatge a Francesc Torelló Casanovas, fundador de Torelló Viticultors, qui, el 1951 va iniciar l'elaboració de vi escumós de qualitat a la masia Can Martí.

Torelló Collection 2009 és una col·lecció d'enoteca de 515 ampolles de 75 cl i 50 magnum a les quals se'ls ha donat 10 anys de criança. Al seu dia, aquesta anyada 2009, va ser mereixedora de el prestigiós premi International Wine Challenge (IWC) com a Millor Escumós de l'Any, raó per la qual es van conservar ampolles en criança de diferents anyades que confirmen el seu gran potencial d'envelliment i enriquiment en sabors i aromes.

En paraules de Luis Gutiérrez, tastador de Robert Parker per a The Wine Advocate, “el nuevo Collection 2009 es un degüelle tardío del Torelló Tradicional Brut Nature que ha madurado cerca de 10 años. Es un espumoso complejo y sutil con una muy larga crianza que imparte notas ahumadas y de brioche y una textura cremosa con gran finura. Debería durar bien en botella. A Paco de la Rosa Torelló le gusta pensar del mismo que es un gran vino que tiene burbujas. Esto tiene una dimensión extra de complejidad y matiz que es remarcable”.
Gutiérrez li ha atorgat 94 punts recentment.


Torelló Collection Brut Nature 2009

Varietats de raïm
40% de Macabeu procedent de la parcel·la Pau Xic (plantada el 1989) de la finca Can Martí.
40% de Xarel·lo procedent de la parcel·la Pinya (plantada el 1989) de la finca Can Martí.
20% de Parellada procedent de la parcel·la Can Llopart (plantada el 1997) de la finca Can Martí.

Vol: 11,5%
Producció: 515 ampolles i 50 magnum.
PVP ampolla: 90 euros.
PVP magnum: 210 euros.

Ampolla número 1 de la col·lecció

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de xarel·lo, un negre de carinyena i un cava rosat de Pinot Noir.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
L'Incavi promou un llibre d'una vintena de pàgines amb continguts sobre servei i vi català destinat als restaurants sense sommelier | Algunes veus qüestionen la idoneïtat d'haver-lo publicat en un moment de "subsistència" dels restaurants per la pandèmia i d'altres reclamen més esforços formatius
Imatge il·lustrativa
En el seu camí cap a la sostenibilitat i la lluita pel canvi climàtic, el celler del Vendell ha aconseguit proveir-se únicament d'energia verda el passat 2020.