​El Reserva Martí, l'únic or català al concurs Millésime Bio

Albet i Noya guanya l'or amb l'anyada 2013, que acaba de sortir al mercat

La fira Millésime Bio, de vins ecològics, té lloc a Montpellier del 27 al 29 de gener

Josep Maria Albet: "D’aquí a 5 anys ja podrem plantar vinya resistent als fongs, adaptada a la sequera i de maduració més tardana"

| 21/01/2020 a les 07:08h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Reserva Martí
Tastadors del concurs Millésime Bio.
Tastadors del concurs Millésime Bio. | Millésime Bio
El Reserva Marti, vi icona del celler Albet i Noya, acaba d'estrenar la seva anyada 2013 amb medalla d’or a sota el braç. El certamen Challenge Millésime Bio ha valorat 1612 vins ecològics de 13 països diferents i el Reserva Martí ha sigut l’únic vi català que ha ascendit a la màxima categoria, si bé és cert que hi ha tres vins més de Mallorca que han assolit el guardó d'or -Can Aixartell amb dos vins i Can Majoral-.

L’anyada 2013 del Reserva Martí està elaborat amb raïms seleccionats de cabernet sauvignon, merlot, syrah i ull de llebre. Té 24 mesos de criança en botes de roure francès i més de tres anys de repòs en ampolla. 

No ha sigut l’únic vi d’Albet i Noya premiat al certamen de Millésime Bio. El Blanc XXV 2014 (elaborat amb viogner i les varietats experimentals marina rion i vidal) ha obtingut una medalla de plata; i l’escumós Brut21 Barrica (chardonnay i pinot noir), una de bronze.

La fira Millesime Bio té lloc a Montpellier del 27 al 29 de gener i reuneix  més de 1300 cellers internacionals. És una de les fires més importants especialitzades únicament en vins ecològics.

Podeu veure aqui tots els premiats.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
La nova normalitat no atura l’activitat estiuenca de la DO Catalunya; concerts i activitats amb totes les mesures de seguretat