Can Descregut, el desè Corpinnat

Can Descregut s'incorpora a la marca col·lectiva Corpinnat per acompanyar els nou cellers inscrits fins ara; Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candí

De Corpinnat a Rendé Masdéu, les notícies més llegides del 2019

| 14/01/2020 a les 17:21h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, DO Cava, Corpinnat, Can Descregut
Imatge il·lustrativa
Després de superar les auditories obligatòries, Can Descregut, situat a Vilobí del Penedès, és formalment des d’avui nou membre de la marca col·lectiva Corpinnat.

Amb aquesta incorporació són ja deu cellers els elaboradors d'escumosos del Penedès que comparteixen el compromís de qualitat Corpinnat, un segell que exigeix cultivar un raïm 100% ecològic, realitzar la verema manualment, vinificar íntegrament a la propietat o fer criances superiors als 18 mesos, entre d'altres.

L’assemblea de socis de l’Associació de Viticultors i Elaboradors Corpinnat-AVEC, titular la marca, va aprovar dilluns l’ingrés de Can Descregut i el celler de Vilobí ha registrat avui mateix la seva baixa del Consell Regulador de la DO Cava. 

Can Descregut

Can Descregut és un petit celler familiar fundat l’any 1992 a Vilobí del Penedès que elaborava vi base per a cava fins que l’any 2005 els seus propietaris, Arantxa de Cara (enòloga) i Marc Milà, van decidir elaborar els vins amb la seva pròpia marca comercial, que pren el nom de la Masia de Can Descregut on s’ubica el celler. Segons assenyala l'enòloga, Arantxa de Cara, els seus vins “busquen expressar el caràcter dels sòls de Vilobí que aporten mineralitat per la presència rica en guixos”. Segons Marc Milà, la decisió d’entrar a Corpinnat respon "a la voluntat de posar en valor l’esforç del procés d’elaboració, des de la vinya a l’ampolla, vinificant el 100% dels vins a la propietat".


Can Descregut en números

Producció
: 60.000 ampolles
30.000 de vi tranquil
30.000 d'escumós
25 hectàrees on predomina la vinya vella

Varietats: xarel·lo, xarel·lo vermell, macabeu, parellada i sumoll.
Producció: 100% ecològica certificada
Criteris biodinàmics i de mínima intervenció

Dos escumosos al mercat: Descregut Reserva 2017 i el Memòria 2012 (més de 70 mesos de criança)

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La situació derivada per la Covid-19 està afectant durament el sector de l’hosteleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Ramon Francàs
Es referenda al BOE la incorporació de la varietat autòctona de la Terra Alta al plec de condicions de la DO | La morenillo, una varietat tardana i de poc grau, ha viscut una especial resiliència