Imatge il·lustrativa

Torres retorna el Viña Esmeralda a la DO Penedès

La companyia, que enguany festeja el seu 150è aniversari, obre una nova etapa d’aposta decidida pels vins penedesencs

Vinyarets 2018, de Família Torres, el retorn al Penedès original

| 09/01/2020 a les 08:18h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, DO Penedès, Viña Esmeralda, Torres
Família Torres ha obert una nova etapa d’aposta decidida pels vins del seu bressol: el Penedès. El director general de la companyia, Miquel Torres Maczassek, que l’octubre passat va ser escollit nou president de la Unió Vinícola del Penedès (un càrrec que ja va ocupar el seu pare i el seu avi), manifesta tenir “fe cega en el potencial dels vins de la DO Penedès”. Se sent especialment atret per les possibilitats vitivinícoles de les zones més altes de l’Alt Penedès i l’Anoia, la subzona de la DO Penedès batejada com a Alts d’Ancosa. A pocs mesos de festejar el 150è aniversari de la companyia, Torres afegeix que el Penedès té “una immensa riquesa històrica”. De fet, a Avinyonet del Penedès s’ha desenterrat el jaciment de Font de la Canya, de l’edat del ferro (2.700 anys), el que es considera l’origen de la vinya a Catalunya.


Actualment es venen al voltant de 720.000 ampolles anuals de la versió blanca del Viña Esmeralda.

Per demostrar que la seva nova aposta va de debò, han decidit retornar a la DO penedesenca un dels seus vins més comercials: l’aromàtic blanc Viña Esmeralda (elaborat amb les fragants varietats gewürztraminer i moscatell). Aquest vi, on no hi figura la marca Torres a l’etiqueta frontal i que no es troba a la web de Família Torres, s’inspira en el Mediterrani. La darrera anyada, la del 2019, ja no sortirà al mercat emparada per la DO Catalunya (sí la versió rosada), com s’ha anunciat ja als representants dels sindicats agraris per part de Miquel Torres. Actualment es venen al voltant de 720.000 ampolles anuals de la versió blanca d’aquest floral i fruitós vi jove.
 

Miquel Torres aposta per la recuperació al Penedès de varietats ancestrals resistents als efectes del canvi climàtic


Torres ha anunciat que en el termini d’un any comercialitzaran fins a quatre nous vins emparats per la DO Penedès. Els primers són el Vinyarets negre (que va sortir al mercat a finals de l’any passat) i blanc (el seu primer xarel·lo 100%). Són vins elaborats amb varietats autòctones que “volen parlar del paisatge del Penedès”. En presentar aquest vi negre jove, Torres va afirmar que “Vinyarets és una selecció de vins del Penedès elaborats amb varietats tradicionals, que pretén mostrar la diversitat, riquesa i singularitat d’aquesta terra vitivinícola mil·lenària”. S’afegia que, “com a productors arrelats al territori des del segle XVII, aquest projecte ret homenatge al paisatge del Penedès, un mosaic de vinyes entre el mar i la muntanya que conformen indrets de gran bellesa, sovint desconeguts”.

Miquel Torres vol crear ponts de diàleg i entesa amb el sector dels escumosos

Així mateix, Torres està apostant per la recuperació al Penedès de varietats ancestrals resistents als efectes del canvi climàtic, com la forcada o la moneu. Són dues varietats de cicle llarg, que es caracteritzen per una marcada acidesa. La blanca forcada està plantada a la finca de Mas Palau, al municipi de Santa Maria de Miralles, a 500 metres d'altitud, mentre que la negra moneu es conrea al Castell de la Bleda, a Santa Margarida i els Monjos. Totes dues s’han plantat a la DO Penedès. Són varietats pre-fil·loxèriques, recuperades per Família Torres com a part d’un projecte iniciat fa més de trenta anys.
Miquel Torres, com a president de la patronal Uvipe, ha manifestat la voluntat de crear un pla a llarg termini per incrementar el prestigi dels vins del Penedès, una zona de la qual diu que “ho té tot”. Afirma que vol facilitar i incentivar als productors que puguin passar a ser elaboradors, reforçant alhora el seu paper; aconseguir ajudes i col·laboracions per a diferents accions que ajudin a mitigar el canvi climàtic; i aprofitar les sinèrgies amb la proximitat de Barcelona, entre d’altres. També ha expressat la seva intenció de treballar per aconseguir “crear ponts de diàleg i entesa amb el sector dels escumosos”, en un moment especialment convuls en aquest sector al Penedès.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

particular
Josep Lluis TRILLO i Checa, 09/01/2020 a les 10:58
+0
-0
DESITJO UNA D.O. "PENEDES", TAN DIGNA COM LES ALTRES I UNA DE LES MILLORS,.....-AMB QUALITAT- NEGRES-CRIANCES, -per a mi- I ELS ALTRES COMPETITIUS. Per exemple, els BRANDIS de Can TORRES, tenen un prestigi internacional, de lo millor,....dons els vins igualment,....((ANTIGAMENT ES DEIA, LES TRES MILLORS "BODEGAS"-CELLERS D´ESPANYA: Vega Sicilia, Marques de Riscal i Miquel TORRES !!! )). - MANTENIU-VOS, PER EL BE DE TOTOS !!!! - SALUT I SORT !!!!- ((Cal reconquerir el Brandy FONTENAC !!!! -el meu- )). SALUTACIONS FRATERNALS I PER M OLS ANYS DE CAN TORRES !!!!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.