El segon Comuvicat es prepara pels dies 20 i 21 de gener

La II Conferència Catalana de la Comunicació del Vi se celebrarà a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya

La reputació social, l’interès dels mitjans generalistes, l’experiència del consumidor o les estratègies de futur del vi i del cava catalans; alguns dels temes a tractar

| 07/01/2020 a les 07:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, Comuvicat
Imatge il·lustrativa
La Conferència Catalana de la Comunicació del Vi d'aquest any posarà la lupa sobre la prescripció del vi a les plataformes digitals i reivindicarà la presència del vi català en els mitjans generalistes.

La segona edició del certamen se celebrarà els dies 20 i 21 de gener i comptarà, com l'any passat, amb periodistes, comunicadors, sommeliers, enòlegs i cellerers.

El debat sobre el vi i el cava catalans dedica també un capítol a l’experiència del consumidor en el restaurant, de la mà dels sommeliers; així com al seu potencial com a eina de transformació social amb un showroom de vins solidaris.

La viticultura i l’enologia, des de la perspectiva varietal i el canvi climàtic, són els altres dos eixos de Comunicat 2020. “El Dinar dels Vins” a Monvínic clourà la trobada.

La inscripció a Comuvicat 2020 -200 euros la Conferència i 80 euros “El Dinar dels Vins” (opcional)- es pot realitzar on-line al web www.comuvi.cat. La II Conferència Catalana de la Comunicació del Vi està organitzada per la consultora gastronòmica lleidatana, Como Pomona, amb el patrocini de Família Torres i el suport de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, INCAVI.


Un tastet del programa

La taula “L’efervescència de les Bombolles Catalanes, amb veu pròpia” (9.30h) -moderada pel periodista de La Vanguardia, Ramon Francàs- obre la roda de comunicacions.

Tot seguit hi haurà una sesió de comunicació digital i reputació on-line, “Wine youtubers i la vídeoprescripció”.

Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres; i Joan Miquel Canals Bosch, degà del Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC); introduiran els assistents en la viticultura i l’enologia amb el diàleg sobre “Comunicació, Enologia i Canvi Climàtic”.

A continuació, després de la pausa cafè, tindrà lloc el “Taller d’Instagram per a la Comunitat del Vi” amb Marianela Sandovades, consultora especialista en Xarxes Socials.

La tarda de dilluns, es reprèn el programa amb els “Vins Vinents, l’espai de debat i reflexió per fixar l’estratègia del sector vitivinícola de Catalunya per als pròxims deu anys”, en què Gemma Urgell, periodista de l’Institut Català del Vi i la Vinya, explicarà les estratègies i línies de treball de l’INCAVI.

El dimarts 21 de gener, la percepció del consumidor inaugura les sessions amb “El sommelier i l’experiència del restaurant”.

Tot seguit, comunicació i Big Data, amb els “Sexy Little Numbers” (9.45h) de Jordi Urbea, vicepresident d’Ogilvy España i CEO d’Ogilvy BCN.

Un dels actes més reivindicatius serà el titulat “Hi ha espai pel vi als mitjans generalistes”, amb els periodistes Ramon Francàs (La Vanguardia), Belén Parra (El Mundo) i Jordi Bes (ARA).

Per últim, la participació de Miquel Torres -director general i cinquena generació de Família Torres- amb la comunicació “Família Torres: 150 anys comunicant un celler familiar” (13h), fa un repàs de la tradició del celler i el seu relat durant aquest segle i mig d’història.

Informació i inscripcions aquí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Toni de la Rosa Torelló
Toni de la Rosa Torelló
Torelló treu al mercat 515 ampolles de 75 cl i 50 de magnum a les quals se'ls ha donat 10 anys de criança
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Entrevista amb François Chartier, millor sumiller del món (1994), consultor d'alguns dels millors xefs del món com Ferran Adrià i un "geni pur!" segons Robert Parker
Imatge il·lustrativa
2.600 ampolles d'un cupatge de garnatxes i carinyenes elaborat conjuntament per 13 cellers de la DO Montsant