tastos

Masia Carreras Negre 2016, nascut entre Blanes i Cadaquès...

Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.

Els cellers empordanesos incrementen les vendes un 9% a Catalunya durant el 2018

| 03/01/2020 a les 10:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi destacat, Masia Carreras Negre 2016, Martí Fabra

Masia Carreras Negre 2016
Celler: Martí Fabra
DO Empordà
Varietat: Carinyena
Tipus de vi: Vi negre estructurat i potent
Grau: 15%
Preu: 18,50 €

Sovint, quan expliques que el projecte de Martí Fabra és a Sant Climent Sescebes, hi ha algú -amic, parent o familiar- que recorda aquell poble perquè hi va fer la "mili". Preferiria que el recordessin perquè hi ha un dels cellers més importants de l'Empordà, el Celler Martí Fabra. I que tinguessin l'interès d'anar a visitar-lo.
 
Un celler important per la regularitat que mostra la família Fabra, collita rere collita, amb uns vins que neixen amb vistes al Mediterrani.

Amb gairebé 30 hectàrees d'extensió de vinya i una aposta ferma per les varietats autòctones, el projecte del Celler Martí Fabra està ubicat a la Masia Carreras -una masia familiar-. De pare (Martí Fabra) a fill (Joan Fabra) no només es fa el primer relleu, també es traspassa la filosofia de la casa; la fusta és només per aguantar el vi, l'essència d'aquest és al raïm, on es fa evident el paisatge que l'envolta.

Aprofito per fer-vos una confessió, estic enamorat del duet de vins que porten per etiqueta Masia Carreras. El blanc, tot i que sempre està sotmès al factor anyada, m’emociona tots els anys. Però ara a l'hivern, em fa especial il·lusió recomanar-vos el negre. Una carinyena negra tocada per la tramuntana, amb gran potencial aromàtic. Molt profunda, potent i elegant. Sublim.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat