El Cava aposta per la qualitat, la diferenciació i una classificació territorial

El ple de la DO Cava ha aprovat per unanimitat un conjunt de mesures qualitatives a favor del consumidor que posen en valor la vinya, el seu origen, la sostenibilitat i les llargues criances

2019: Radiografia de les novetats d'escumosos catalans

| 23/12/2019 a les 18:09h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Cava
D’esquerra a dreta, el president de PimeCava, Pere Guilera, el president de la DO Cava, Javier Pagés, i el president del Institut del Cava, Damià Deàs.
D’esquerra a dreta, el president de PimeCava, Pere Guilera, el president de la DO Cava, Javier Pagés, i el president del Institut del Cava, Damià Deàs.
El ple de la Denominació d'Origen Cava ha aprovat avui de forma unànime un pla per enfortir el Cava. L’etapa final d’aquest full de ruta es concretarà en l’aprovació de la modificació del plec de condicions. Aquest plec recollirà l’aposta per la qualitat, per una major diferenciació dels diferents tipus de Cava i establirà un sistema de classificació territorial.
 
El president de la DO, Javier Pagés, afirma que hi ha "el consens i la unitat de el sector" per impulsar un seguit de mesures que reforcen la vinya, la sostenibilitat i els temps d'elaboració, després d'un llarg estudi tècnic realitzat amb el suport de nombrosos experts reconeguts a nivell nacional i internacional.
 
Es tracta d'un "pla inclusiu que vol integrar la gran diversitat d'actors que formen part de la DO Cava". A més, és una clara aposta per la qualitat en tot el seu conjunt, de la vinya i de l'elaboració, que "posa en valor a tota la cadena d'elaboració i revalora el Cava a benefici del consumidor". Javier Pagés manifesta la seva satisfacció per un acord aconseguit per unanimitat que dona visibilitat a la unitat del sector i que suposa "una gran fita". Malgrat això, es recorda que els treballs continuaran al llarg de 2020.
 
Les dues organitzacions patronals del sector han mostrat la seva satisfacció per l'acord històric segellat avui. El president de l'Institut del Cava, Damià Deàs, afirma que "la unitat del sector ha fet possible donar un nou gran pas, que és transcendental. L'acord permet donar confiança i tranquil·litat al sector". Per la seva banda, el president de Pimecava, Pere Guilera, destaca que el nou pla és "una bona decisió estratègica i de futur".
 
L'acord assolit avui persegueix la revaloració del territori i l'origen, reforçant la ja elevada qualitat del Cava amb una nova normativa complementària d'altíssim nivell d'exigència qualitativa recolzada per la garantia màxima de certificació pròpia de les denominacions d'origen. Tot per consolidar la qualitat i, alhora, aclarir la decisió de compra, facilitant la identificació de la qualitat de tots els productes. Es busca, així, oferir al consumidor millors criteris d'informació i decisió. A més, s'ha creat un sistema propi de zonificació i ordenació geogràfica consistent i útil pel consumidor.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

VINS AFRANCESATS
Manuel Duran Samaranch, 01/01/2020 a les 13:17
+0
-0
Com es possible que dintre de una DO hi hagi escumosos originals i imitacions de Champagne?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
L’Associació juvenil La Bulla vol recuperar la tradició vinatera del municipi estirant del fil d’una expressió popular i del gest de penjar a les cases una branca de pi
Imatge il·lustrativa
Les dues anyades de l’Alta Alella 10, 2010 i 2012, reben la millor puntuació del podi cava de la Guía Peñín 2023
Imatge il·lustrativa
Vint-i-set cellers i més d'un centenar de vins van ser tastats a la Seu Vella de lleida per una vintena de sommeliers professionals