Ramon Roqueta Insignia 2016: No ho diguis a ningú!

Recupera les varietats de raïm històriques que més èxits han donat als vins catalans

Abadal Mandó 2017, el retorn al futur

| 02/12/2019 a les 10:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Ramon Roqueta, Insignia 2016

El celler Ramon Roqueta, un dels grups vitivinícoles més importants de Catalunya, per celebrar el 120 aniversari de la seva creació, ha elaborat aquest Insignia 2016.

I per respectar els origens i la tradició agrícola de la família Roqueta, l’ha elaborat amb un cupatge que podria haver estat emprat a la fi del segle XIX, quan es va fundar el celler: la combinació que més èxits i prestigi ha portat als vins catalan: garnatxa (75%) i carinyena (20%), i amb una petita part de sumoll (5%), per donar-li un punt més de frescor i acidesa, ara que es busquen vins més lleugers que uns anys enrere.

Per afinar-lo, ha passat vuit mesos en bótes de roure europeu de gra fi. Es presenta en una ampolla troncocònica i un etiquetatge elegant.
El fet de ser un vi de la DO Catalunya ha permès al celler anar a buscar el raïm a les diverses comarques vitivinícoles catalanes on cada varietat s’expressa millor, sense que el preu s’enfili gaire...

És un vi d’aromes intenses, amb la fruita de la garnatxa, les notes florals de la carinyena i els punts d’herbes aromàtiques del sumoll. Al paladar és intens, emplena la boca, però no rasca gens, llisca pel paladar i té un final amb un punt fresc, gairebé elèctric, típic del sumoll.
I el que és més impressionat, és la relació qualitat-preu, perquè amb un PVP recomanat de 8,50 €, és una compra mestra.

Així que si us conviden a una casa i voleu quedar molt bé portant un vi sense rebentar el pressupost mensual, trieu aquest... Ara, assegureu-vos que els amfitrions no han vist aquest vídeo... o sí, perquè no, al cap i a la fi, de ben segur que ells també n’acabaran comprant.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

COMENTARIS

FELICITACIÓ
Manuel Duran Samaranch, 05/12/2019 a les 17:35
+0
-0
aixó si que es un vi, no una imitació de vi francés com els que abundan a Catalunya

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Our Critic’s Best Wine Moments of 2019 destaca la varietat ancestral Pirene cultivada a Sant Miquel de Tremp | Salmos 2015 y Reserva Real 2015, ambdós inclosos en llistats ‘Top 100’
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient