El celler Ramon Roqueta, un dels grups vitivinícoles més importants de Catalunya, per celebrar el 120 aniversari de la seva creació, ha elaborat aquest Insignia 2016.
I per respectar els origens i la tradició agrícola de la família Roqueta, l’ha elaborat amb un cupatge que podria haver estat emprat a la fi del segle XIX, quan es va fundar el celler: la combinació que més èxits i prestigi ha portat als vins catalan: garnatxa (75%) i carinyena (20%), i amb una petita part de sumoll (5%), per donar-li un punt més de frescor i acidesa, ara que es busquen vins més lleugers que uns anys enrere.
Per afinar-lo, ha passat vuit mesos en bótes de roure europeu de gra fi. Es presenta en una ampolla troncocònica i un etiquetatge elegant.
El fet de ser un vi de la DO Catalunya ha permès al celler anar a buscar el raïm a les diverses comarques vitivinícoles catalanes on cada varietat s’expressa millor, sense que el preu s’enfili gaire...
És un vi d’aromes intenses, amb la fruita de la garnatxa, les notes florals de la carinyena i els punts d’herbes aromàtiques del sumoll. Al paladar és intens, emplena la boca, però no rasca gens, llisca pel paladar i té un final amb un punt fresc, gairebé elèctric, típic del sumoll.
I el que és més impressionat, és la relació qualitat-preu, perquè amb un PVP recomanat de 8,50 €, és una compra mestra.
Així que si us conviden a una casa i voleu quedar molt bé portant un vi sense rebentar el pressupost mensual, trieu aquest... Ara, assegureu-vos que els amfitrions no han vist aquest vídeo... o sí, perquè no, al cap i a la fi, de ben segur que ells també n’acabaran comprant.