Ramon Roqueta Insignia 2016: No ho diguis a ningú!

Recupera les varietats de raïm històriques que més èxits han donat als vins catalans

Abadal Mandó 2017, el retorn al futur

| 02/12/2019 a les 10:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, Ramon Roqueta, Insignia 2016

El celler Ramon Roqueta, un dels grups vitivinícoles més importants de Catalunya, per celebrar el 120 aniversari de la seva creació, ha elaborat aquest Insignia 2016.

I per respectar els origens i la tradició agrícola de la família Roqueta, l’ha elaborat amb un cupatge que podria haver estat emprat a la fi del segle XIX, quan es va fundar el celler: la combinació que més èxits i prestigi ha portat als vins catalan: garnatxa (75%) i carinyena (20%), i amb una petita part de sumoll (5%), per donar-li un punt més de frescor i acidesa, ara que es busquen vins més lleugers que uns anys enrere.

Per afinar-lo, ha passat vuit mesos en bótes de roure europeu de gra fi. Es presenta en una ampolla troncocònica i un etiquetatge elegant.
El fet de ser un vi de la DO Catalunya ha permès al celler anar a buscar el raïm a les diverses comarques vitivinícoles catalanes on cada varietat s’expressa millor, sense que el preu s’enfili gaire...

És un vi d’aromes intenses, amb la fruita de la garnatxa, les notes florals de la carinyena i els punts d’herbes aromàtiques del sumoll. Al paladar és intens, emplena la boca, però no rasca gens, llisca pel paladar i té un final amb un punt fresc, gairebé elèctric, típic del sumoll.
I el que és més impressionat, és la relació qualitat-preu, perquè amb un PVP recomanat de 8,50 €, és una compra mestra.

Així que si us conviden a una casa i voleu quedar molt bé portant un vi sense rebentar el pressupost mensual, trieu aquest... Ara, assegureu-vos que els amfitrions no han vist aquest vídeo... o sí, perquè no, al cap i a la fi, de ben segur que ells també n’acabaran comprant.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

FELICITACIÓ
Manuel Duran Samaranch, 05/12/2019 a les 17:35
+0
-0
aixó si que es un vi, no una imitació de vi francés com els que abundan a Catalunya

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Visita al nou terreny de la Torre Lluvià
Visita al nou terreny de la Torre Lluvià | AjM
Aquest divendres s'han explicat les diferents varietats que hi ha plantades i s'han donat a conèixer els projectes de futur
Presentació de la campanya de la DO Pla de Bages i la restauració
Presentació de la campanya de la DO Pla de Bages i la restauració | Proper.cat
Els clients que demanin vins del territori als restaurants podran obtenir obsequis
Imatge il·lustrativa
Des del passat Nadal, el celler Empordàlia col·labora amb la Fundació Arrels per donar suport als seus usuaris i iniciatives.