Codorníu pagarà 44 cèntims el quilo de raïm ecològic els pròxims 5 anys

​Codorníu va celebrar una trobada de germanor amb 170 famílies de viticultors del Penedès

Ha signat un acord a cinc anys per la compra de producció de parcel·les seleccionades 100% ecològiques a un preu de 44 cèntims el quilo pels viticultors.

| 02/12/2019 a les 09:06h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers
Imatge il·lustrativa
Codorníu va celebrar una trobada de germanor amb un total de 170 famílies de viticultors de la zona del Penedès, amb els quals ha signat un acord a cinc anys per la compra de producció de parcel·les seleccionades 100% ecològiques, que sumen un total de 1.400 hectàrees, a un preu de 44 cèntims el quilo pels viticultors.

Segons Ramón Raventós, director general de Raventós Codorníu, “el que pretenem amb aquest tipus de contracte és consolidar la nostra aliança i demostrar al viticultor que forma part de la casa, i que durant els propers cincs anys podrà entrar el raïm a Codorníu amb tota seguretat. I no només això, sinó que des de Codorníu tenim el compromís ferm de treballar de forma conjunta facilitant tot el coneixement i feina de l’equip dels nostres tècnics per tal d’assegurar la millor qualitat” afegeix Raventós".

Així mateix, Codorníu entén el paper decisiu de la feina d’aquest col·lectiu pel que fa a la qualitat final dels seus caves i remarca la importància de treballar de costat per tal d’assolir l’excel·lència des de l’origen.

A més de celebrar la finalització de la temporada de verema, durant la trobada també es van exposar propostes de millora, plantejant nous reptes i iniciatives que tenen com a objectiu reforçar el gran treball en equip que s’ha dut a terme l’última dècada, entre els viticultors de la zona i el celler. 

Sergi Molinari, viticultor del Penedès, afirma que "la valoració és molt positiva, ja que aquest compromís entre l'elaborador i Codorníu assegura un projecte en comú, de futur i beneficiós per les dues parts" i afegeix que "aquest acord és una aposta per treballar conjuntament, afavorint així la nostra tranquil·litat i prosperitat del sector".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Per un preu del raïm digne
Anònim, 02/12/2019 a les 20:50
+1
-0
Avui Codorniu com les altres empreses del sector fan la mateixa trampa. S'en diu estafar. A 44 cèntims l'únic que hi guanya es Codorniu i no el pagès. Menys ja no es pot pagar i a sobre fem un contracte a 5 anys... Enhorabona Codorniu heu tornat a guanyar en el joc del capitalisme salvatge.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Our Critic’s Best Wine Moments of 2019 destaca la varietat ancestral Pirene cultivada a Sant Miquel de Tremp | Salmos 2015 y Reserva Real 2015, ambdós inclosos en llistats ‘Top 100’
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient