​El Clos dels Fòssils inaugura el nou projecte dels vins tranquils de Llopart: "La vida secreta de les plantes"

“La vida secreta de les plantes” és el nou projecte que engloba l’elaboració i la imatge dels vins tranquils de Llopart.

Wine Spectator, la crítica americana més influent, situa el Rosé Brut de Llopart entre els 100 millors vins del món

| 28/11/2019 a les 19:39h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Clos dels Fòssils, Llopart
Imatge il·lustrativa
Amb aquest distintiu Llopart vol transmetre la seva fascinació i respecte cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació sofisticats.

Llopart pretén continuar aprenent sobre la vida dels ceps, de com s'alimenten i creixen, de com lluiten per la supervivència interactuant amb l'entorn silvestre i com elaboren, en forma de fruits, els colors, gustos i aromes naturals que seran la matèria i l'origen dels vins.

Conèixer el cep de forma íntima, amb la finalitat de potenciar totes les essències que ens poden arribar a oferir.

Clos dels Fòssils
Aprofitant aquesta nova etapa, el vi Clos dels Fòssils renova la seva imatge tot posant el focus en la relació entre els ceps i el peculiar terroir on s’arrelen les vinyes de muntanya de la finca familiar Heretat can Llopart. A la nova etiqueta volen destacar la influència del subsòl (calcari, d’origen miocènic) com a substrat alimentari del cep (varietat Xarel·lo), fet que dotarà d’una singular personalitat als fruits que després esdevindran vi.

És en relació a això que a la contra-etiqueta de l’ampolla llegim la següent inscripció:


Ceps arrelant,
nodrint-se i assimilant
el subsòl calcari de
l'Heretat can Llopart
de Subirats,
sembrat de fòssils
d'un mar primitiu
de fa 16 milions d'anys.

Clos dels Fòssils és un vi blanc de xarel·lo, amb un pas de 7 mesos per bóta de roure Allier amb tocs d’acàcia i sobre el que es fa un treball amb les mares que el fa guanyar en profunditat i cremositat. El seu nas és ple de matisos que combinen la frescor de les aromes primàries de fruita de pinyol i blanca, amb notes de fruits secs torrats i fulles seques. En boca és molt equilibrat, estructurat i elegantment glicèric. Mostra perfectament integrat el seu pas per bóta i ofereix un perfecte equilibri entre nervi i volum.
 
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins del Penedès elaborada per Ramon Francàs
Imatge il·lustrativa
Al certmen International Wine Awards s'han tastat 2249 referències | Mas Blanch i Jové ha obtingut 7 Medalles d’Or i 1 Medalla de Plata
Imatge il·lustrativa
Sumarroca amb cor ha donat 1€ de cada ampolla de cava o de vi venuda a la botiga online durant el confinament