​El Clos dels Fòssils inaugura el nou projecte dels vins tranquils de Llopart: "La vida secreta de les plantes"

“La vida secreta de les plantes” és el nou projecte que engloba l’elaboració i la imatge dels vins tranquils de Llopart.

Wine Spectator, la crítica americana més influent, situa el Rosé Brut de Llopart entre els 100 millors vins del món

| 28/11/2019 a les 19:39h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Clos dels Fòssils, Llopart
Imatge il·lustrativa
Amb aquest distintiu Llopart vol transmetre la seva fascinació i respecte cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació sofisticats.

Llopart pretén continuar aprenent sobre la vida dels ceps, de com s'alimenten i creixen, de com lluiten per la supervivència interactuant amb l'entorn silvestre i com elaboren, en forma de fruits, els colors, gustos i aromes naturals que seran la matèria i l'origen dels vins.

Conèixer el cep de forma íntima, amb la finalitat de potenciar totes les essències que ens poden arribar a oferir.

Clos dels Fòssils
Aprofitant aquesta nova etapa, el vi Clos dels Fòssils renova la seva imatge tot posant el focus en la relació entre els ceps i el peculiar terroir on s’arrelen les vinyes de muntanya de la finca familiar Heretat can Llopart. A la nova etiqueta volen destacar la influència del subsòl (calcari, d’origen miocènic) com a substrat alimentari del cep (varietat Xarel·lo), fet que dotarà d’una singular personalitat als fruits que després esdevindran vi.

És en relació a això que a la contra-etiqueta de l’ampolla llegim la següent inscripció:


Ceps arrelant,
nodrint-se i assimilant
el subsòl calcari de
l'Heretat can Llopart
de Subirats,
sembrat de fòssils
d'un mar primitiu
de fa 16 milions d'anys.

Clos dels Fòssils és un vi blanc de xarel·lo, amb un pas de 7 mesos per bóta de roure Allier amb tocs d’acàcia i sobre el que es fa un treball amb les mares que el fa guanyar en profunditat i cremositat. El seu nas és ple de matisos que combinen la frescor de les aromes primàries de fruita de pinyol i blanca, amb notes de fruits secs torrats i fulles seques. En boca és molt equilibrat, estructurat i elegantment glicèric. Mostra perfectament integrat el seu pas per bóta i ofereix un perfecte equilibri entre nervi i volum.
 
 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Our Critic’s Best Wine Moments of 2019 destaca la varietat ancestral Pirene cultivada a Sant Miquel de Tremp | Salmos 2015 y Reserva Real 2015, ambdós inclosos en llistats ‘Top 100’
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient