Llopart pretén continuar aprenent sobre la vida dels ceps, de com s'alimenten i creixen, de com lluiten per la supervivència interactuant amb l'entorn silvestre i com elaboren, en forma de fruits, els colors, gustos i aromes naturals que seran la matèria i l'origen dels vins.
Conèixer el cep de forma íntima, amb la finalitat de potenciar totes les essències que ens poden arribar a oferir.
Clos dels Fòssils
Aprofitant aquesta nova etapa, el vi Clos dels Fòssils renova la seva imatge tot posant el focus en la relació entre els ceps i el peculiar terroir on s’arrelen les vinyes de muntanya de la finca familiar Heretat can Llopart. A la nova etiqueta volen destacar la influència del subsòl (calcari, d’origen miocènic) com a substrat alimentari del cep (varietat Xarel·lo), fet que dotarà d’una singular personalitat als fruits que després esdevindran vi.
És en relació a això que a la contra-etiqueta de l’ampolla llegim la següent inscripció:
Ceps arrelant,
nodrint-se i assimilant
el subsòl calcari de
l'Heretat can Llopart
de Subirats,
sembrat de fòssils
d'un mar primitiu
de fa 16 milions d'anys.
Clos dels Fòssils és un vi blanc de xarel·lo, amb un pas de 7 mesos per bóta de roure Allier amb tocs d’acàcia i sobre el que es fa un treball amb les mares que el fa guanyar en profunditat i cremositat. El seu nas és ple de matisos que combinen la frescor de les aromes primàries de fruita de pinyol i blanca, amb notes de fruits secs torrats i fulles seques. En boca és molt equilibrat, estructurat i elegantment glicèric. Mostra perfectament integrat el seu pas per bóta i ofereix un perfecte equilibri entre nervi i volum.