La DO Cava s’alia François Chartier per investigar la versatilitat gastronòmica del Cava

Crearà un Mapa d’Àpats del Món relacionant cada varietat de Cava amb ingredients i plats nacionals i internacionals, tant de la dieta mediterrània com de les cuines del Japó, Perú, Mèxic i Estats Units.

​Joan C. Martín: "Un cava de menys de tres euros em sembla una deslleialtat"

| 28/11/2019 a les 08:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, François Chartier, DO Cava
Imatge il·lustrativa
François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les aromes de diferents tipus de Cava i crearà un Mapa d’Àpats del Món relacionant cada varietat de Cava amb ingredients i plats nacionals i internacionals, tant de la dieta mediterrània com de les cuines del Japó, Perú, Mèxic i Estats Units.

La DO Cava i el científic canadenc François Chartier, reconegut internacionalment com un dels grans experts en sabors i harmonies, uneixen forces per demostrar científicament que el Cava és un vi idoni per a acompanyar als sabors del món i crear harmonies perfectes no només amb un plat sinó amb un menú complet, tant en ocasions especials com en el dia a dia.

Es tracta d’una col·laboració d’alt nivell i rigor que el Consell Regulador del Cava emprèn per divulgar les virtuts del Cava i que persegueix avalar la qualitat del Cava com un vi escumós capaç de crear harmonies universals, és a dir, de combinar a la perfecció amb la infinitat de sabors del món.

Recolzat pel seu destacat recorregut en la ciència gastronòmica, François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les molècules dominants (les aromes) de quatre tipus de Cava, diferenciats per la seva criança: Cava (més de nou mesos), Cava Reserva (més de 15 mesos), Cava Gran Reserva (més de 30 mesos) i Cava de Paratge Qualificat (més de 36 mesos). Chartier elaborarà el perfil molecular de tots quatre i els relacionarà amb ingredients i aliments que comparteixen els seus mateixos elements, per trobar les harmonies gastronòmiques perfectes.

Aquests ingredients i aliments s’extrauran de cinc de les principals gastronomies del món, totes elles focus per al Cava: la dieta mediterrània, Japó, Perú, Mèxic i Estats Units. L’estudi d’aquests cinc tipus de menjars es plasmarà en un Mapa d’Àpats del Món i es creuarà amb l’anàlisi dels diferents tipus de Cava per donar amb totes les combinacions possibles i demostrar la versatilitat d’aquest vi escumós d’alta qualitat, capaç d’acompanyar les millors taules de tot el món.

L’aliança amb una de les màximes autoritats mundials del sabor i les combinacions gastronòmiques com Chartier mostra la vocació de la DO Cava per expressar la flexibilitat culinària del Cava, sent una parella perfecta de menjars picants, especiats, sabors extrems i de la cuina tradicional, creant sinergies apetitoses que desemboquen en sabors nous, demostrant que el resultat de la suma de Cava i gastronomia va molt més enllà.

Els resultats d’aquest estudi veuran la llum a principis de 2020.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Cellers Scala Dei
Cellers Scala Dei
La revista britànica The Drinks Business situa el Pla dels Àngels 2020 com el millor rosat de l'Estat i un dels 10 millors del món