La DO Cava s’alia François Chartier per investigar la versatilitat gastronòmica del Cava

Crearà un Mapa d’Àpats del Món relacionant cada varietat de Cava amb ingredients i plats nacionals i internacionals, tant de la dieta mediterrània com de les cuines del Japó, Perú, Mèxic i Estats Units.

​Joan C. Martín: "Un cava de menys de tres euros em sembla una deslleialtat"

| 28/11/2019 a les 08:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, François Chartier, DO Cava
Imatge il·lustrativa
François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les aromes de diferents tipus de Cava i crearà un Mapa d’Àpats del Món relacionant cada varietat de Cava amb ingredients i plats nacionals i internacionals, tant de la dieta mediterrània com de les cuines del Japó, Perú, Mèxic i Estats Units.

La DO Cava i el científic canadenc François Chartier, reconegut internacionalment com un dels grans experts en sabors i harmonies, uneixen forces per demostrar científicament que el Cava és un vi idoni per a acompanyar als sabors del món i crear harmonies perfectes no només amb un plat sinó amb un menú complet, tant en ocasions especials com en el dia a dia.

Es tracta d’una col·laboració d’alt nivell i rigor que el Consell Regulador del Cava emprèn per divulgar les virtuts del Cava i que persegueix avalar la qualitat del Cava com un vi escumós capaç de crear harmonies universals, és a dir, de combinar a la perfecció amb la infinitat de sabors del món.

Recolzat pel seu destacat recorregut en la ciència gastronòmica, François Chartier realitzarà un estudi científic i organolèptic de les molècules dominants (les aromes) de quatre tipus de Cava, diferenciats per la seva criança: Cava (més de nou mesos), Cava Reserva (més de 15 mesos), Cava Gran Reserva (més de 30 mesos) i Cava de Paratge Qualificat (més de 36 mesos). Chartier elaborarà el perfil molecular de tots quatre i els relacionarà amb ingredients i aliments que comparteixen els seus mateixos elements, per trobar les harmonies gastronòmiques perfectes.

Aquests ingredients i aliments s’extrauran de cinc de les principals gastronomies del món, totes elles focus per al Cava: la dieta mediterrània, Japó, Perú, Mèxic i Estats Units. L’estudi d’aquests cinc tipus de menjars es plasmarà en un Mapa d’Àpats del Món i es creuarà amb l’anàlisi dels diferents tipus de Cava per donar amb totes les combinacions possibles i demostrar la versatilitat d’aquest vi escumós d’alta qualitat, capaç d’acompanyar les millors taules de tot el món.

L’aliança amb una de les màximes autoritats mundials del sabor i les combinacions gastronòmiques com Chartier mostra la vocació de la DO Cava per expressar la flexibilitat culinària del Cava, sent una parella perfecta de menjars picants, especiats, sabors extrems i de la cuina tradicional, creant sinergies apetitoses que desemboquen en sabors nous, demostrant que el resultat de la suma de Cava i gastronomia va molt més enllà.

Els resultats d’aquest estudi veuran la llum a principis de 2020.

 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Zhou Mengxin
Zhou Mengxin | restaurant Somiatruites
Carme Gasull
Fa temps que les dones estem cuinant un canvi; les de la gastronomia, també. Qui són, què fan, com ho fan, des d’on i quina és la seva relació amb el món del vi? | Zhou Mengxin, coxef del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), és la protagonista d'aquesta nova entrega de "Cuineres i Vi"
Imatge il·lustrativa
Our Critic’s Best Wine Moments of 2019 destaca la varietat ancestral Pirene cultivada a Sant Miquel de Tremp | Salmos 2015 y Reserva Real 2015, ambdós inclosos en llistats ‘Top 100’
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient