novetats

Es presenta Aymar Reserva Única, un Clàssic Penedès de Castell de Pujades

L'escumós és un brut nature amb més de 50 mesos de criança sobre les seves mares

​Ton Amat: "El cava ha de posar el comptador a zero i parlar de futur"

| 27/11/2019 a les 06:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Aymar Reserva Única, Castell de Pujades
Imatge il·lustrativa
El Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú ha estat el lloc escollit per presentar en societat l’Aymar Reserva Única. Un Clàssic Penedès de l’anyada 2013 amb una producció limitada de 2.419 ampolles.

El lloc no és casual, com ha explicat la Núria Ferrer, directora del celler Castell de Pujades, en un acte que, volgudament ha servit per mirar cinc generacions enrera fins arribar a la besàvia de la pròpia Núria Ferrer, la Lluïsa Aymar qui va tenir relació directa amb el mateix espai -can Papiol- on s’ha fet la presentació.

Els raïms provenen d’una vinya vella en vas de xarel·lo de Pacs del Penedès. Una vinya de més de mig segle amb uns rendiments molt baixos i on els raïms es van veure afavorits per una maduració molt lenta i progresiva d’ aquell 2013 degut a que va ser una anyada atípica al Penedès, amb força pluja però, amb un estiu molt sec sense altes temperatures. 
 
Aquest Clàssic Penedès és un brut nature, sense licor d’expedició, amb una etiqueta que mostra la història de la família on ja des del segle XIX embarcaven amb vins des del port de Vilanova i la Geltrú cap a l’Havanna, Cuba.

La presentació ha culminat amb el tast a càrrec de l’enòleg Manel Via. Ell decideix quines anyades s'elabora l'Aymar Reserva, només a les més excepcionals. Un Clàssic Penedès amb més de 50 mesos de criança sobre les seves mares.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient
Imatge il·lustrativa
La tercera edició del cicle Vi en Viu apropa la música al celler amb tres concerts de petit format