novetats

Es presenta Aymar Reserva Única, un Clàssic Penedès de Castell de Pujades

L'escumós és un brut nature amb més de 50 mesos de criança sobre les seves mares

​Ton Amat: "El cava ha de posar el comptador a zero i parlar de futur"

| 27/11/2019 a les 06:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Aymar Reserva Única, Castell de Pujades
Imatge il·lustrativa
El Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú ha estat el lloc escollit per presentar en societat l’Aymar Reserva Única. Un Clàssic Penedès de l’anyada 2013 amb una producció limitada de 2.419 ampolles.

El lloc no és casual, com ha explicat la Núria Ferrer, directora del celler Castell de Pujades, en un acte que, volgudament ha servit per mirar cinc generacions enrera fins arribar a la besàvia de la pròpia Núria Ferrer, la Lluïsa Aymar qui va tenir relació directa amb el mateix espai -can Papiol- on s’ha fet la presentació.

Els raïms provenen d’una vinya vella en vas de xarel·lo de Pacs del Penedès. Una vinya de més de mig segle amb uns rendiments molt baixos i on els raïms es van veure afavorits per una maduració molt lenta i progresiva d’ aquell 2013 degut a que va ser una anyada atípica al Penedès, amb força pluja però, amb un estiu molt sec sense altes temperatures. 
 
Aquest Clàssic Penedès és un brut nature, sense licor d’expedició, amb una etiqueta que mostra la història de la família on ja des del segle XIX embarcaven amb vins des del port de Vilanova i la Geltrú cap a l’Havanna, Cuba.

La presentació ha culminat amb el tast a càrrec de l’enòleg Manel Via. Ell decideix quines anyades s'elabora l'Aymar Reserva, només a les més excepcionals. Un Clàssic Penedès amb més de 50 mesos de criança sobre les seves mares.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins del Penedès elaborada per Ramon Francàs
Imatge il·lustrativa
Al certmen International Wine Awards s'han tastat 2249 referències | Mas Blanch i Jové ha obtingut 7 Medalles d’Or i 1 Medalla de Plata
Imatge il·lustrativa
Sumarroca amb cor ha donat 1€ de cada ampolla de cava o de vi venuda a la botiga online durant el confinament