Neix PrioratLab, la nova micro-destil·leria i celler a Bellmunt del Priorat

Després de la seva adquisició el 1998, el celler de Bellmunt del Priorat obre les portes transformat en una micro-destil·leria i celler per a elaborar noves begudes i destil·lats

L’icònic Ermita, el primer Gran Vinya Classificada

| 27/11/2019 a les 06:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, PrioratLab, Bellmunt del Priorat
Imatge il·lustrativa
Ubicat al carrer de la Font Vella 13, de Bellmunt, i amb una decoració de micro-destil·leria que no passa desapercebuda a la zona, el Priorat B&D Lab ofereix Begudes i Destil·lats originals, fets a mida, recuperant velles receptes i adaptant-les als nous moments de consum.

Per a Àlex Illa, director del projecte amb àmplia experiència en la distribució i comercialització de begudes espirituoses: “la innovació és l’ADN de PrioratLab. Sempre estem a l’avantguarda de les preferències del mercat incorporant nous productes, sabors i experiències úniques per als consumidors.”

Pau Matias-Guiu, responsable tècnic del projecte i  Doctor en Enginyeria Química especialitzat en destil·lats, explica el minuciós procés amb què s’elaboren els productes a PrioratLab: “tot comença amb la selecció de les matèries primeres de la millor qualitat, i sempre que sigui possible, de proximitat”. En Pau les selecciona exhaustivament, estudia les maneres de convertir-les en begudes i experimentar en el Lab.

La seva experiència com a Master Distiller juga un paper clau en tot moment. Decideix el millor tipus d’envelliment, si escau l’ús de botes noves o antigues de Xerès, de tines de fusta o damajoanes, a sol i serena, soleres o dipòsits d’acer inoxidable... “Les mostres i degustacions ens serveixen per controlar la qualitat desitjada. I tot es realitza a mà: des del procés de la destil·lació i les maceracions fins a omplir les ampolles. Això garanteix la qualitat constant dels nostres productes”.
 

Pau Matias-Guiu, reponsable tècnic i Master Distiller del projecte, i Àlex Illa, director


A més a més, com destaca Illa: “aquest projecte no hagués agafat embranzida si no fos per l’assessorament i col·laboració dels millors referents del país com Joan Soler, Damià Deas, Eva Plazas, Ricard Rofes i Javier Caballero, als que no deixem mai de consultar i de traslladar-los les nostres inquietuds per crear el catàleg de productes actual de Priorat B&D Lab. Precisament, aquesta és la manera que volem que gaudeixin també els professionals (bartenders, sommeliers, enòlegs...), que s’incorporin en la millora de les fórmules i receptes, a descobrir-ne de noves i, en definitiva, en tot el que vagi sorgint. Un laboratori per experimentar, per viure i deixar volar la imaginació per adaptar-nos als nous moments i anar més enllà”.

A partir de gener de 2020, des de la web www.prioratlab.com s’oferiran visites guiades i noves experiències entorn del món del vi i destil·lats per a gaudir d’aquest espai prioratí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient
Imatge il·lustrativa
La tercera edició del cicle Vi en Viu apropa la música al celler amb tres concerts de petit format