Neix PrioratLab, la nova micro-destil·leria i celler a Bellmunt del Priorat

Després de la seva adquisició el 1998, el celler de Bellmunt del Priorat obre les portes transformat en una micro-destil·leria i celler per a elaborar noves begudes i destil·lats

L’icònic Ermita, el primer Gran Vinya Classificada

| 27/11/2019 a les 06:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, PrioratLab, Bellmunt del Priorat
Imatge il·lustrativa
Ubicat al carrer de la Font Vella 13, de Bellmunt, i amb una decoració de micro-destil·leria que no passa desapercebuda a la zona, el Priorat B&D Lab ofereix Begudes i Destil·lats originals, fets a mida, recuperant velles receptes i adaptant-les als nous moments de consum.

Per a Àlex Illa, director del projecte amb àmplia experiència en la distribució i comercialització de begudes espirituoses: “la innovació és l’ADN de PrioratLab. Sempre estem a l’avantguarda de les preferències del mercat incorporant nous productes, sabors i experiències úniques per als consumidors.”

Pau Matias-Guiu, responsable tècnic del projecte i  Doctor en Enginyeria Química especialitzat en destil·lats, explica el minuciós procés amb què s’elaboren els productes a PrioratLab: “tot comença amb la selecció de les matèries primeres de la millor qualitat, i sempre que sigui possible, de proximitat”. En Pau les selecciona exhaustivament, estudia les maneres de convertir-les en begudes i experimentar en el Lab.

La seva experiència com a Master Distiller juga un paper clau en tot moment. Decideix el millor tipus d’envelliment, si escau l’ús de botes noves o antigues de Xerès, de tines de fusta o damajoanes, a sol i serena, soleres o dipòsits d’acer inoxidable... “Les mostres i degustacions ens serveixen per controlar la qualitat desitjada. I tot es realitza a mà: des del procés de la destil·lació i les maceracions fins a omplir les ampolles. Això garanteix la qualitat constant dels nostres productes”.
 

Pau Matias-Guiu, reponsable tècnic i Master Distiller del projecte, i Àlex Illa, director


A més a més, com destaca Illa: “aquest projecte no hagués agafat embranzida si no fos per l’assessorament i col·laboració dels millors referents del país com Joan Soler, Damià Deas, Eva Plazas, Ricard Rofes i Javier Caballero, als que no deixem mai de consultar i de traslladar-los les nostres inquietuds per crear el catàleg de productes actual de Priorat B&D Lab. Precisament, aquesta és la manera que volem que gaudeixin també els professionals (bartenders, sommeliers, enòlegs...), que s’incorporin en la millora de les fórmules i receptes, a descobrir-ne de noves i, en definitiva, en tot el que vagi sorgint. Un laboratori per experimentar, per viure i deixar volar la imaginació per adaptar-nos als nous moments i anar més enllà”.

A partir de gener de 2020, des de la web www.prioratlab.com s’oferiran visites guiades i noves experiències entorn del món del vi i destil·lats per a gaudir d’aquest espai prioratí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC
Isabel Vidal, cap sectorial de la vinya i el vi de JARC | Maria Rosa Ferré
Ramon Francàs
La greu crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19 sembla també haver ‘infectat’ de ple el món del vi català | La pandèmia ha fet emergir la solidaritat i l’enginy, però també ha fet aflorar que la situació no és per fer broma (ni mica) | Alguns cellers podrien quedar-se pel camí.
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La situació derivada per la Covid-19 està afectant durament el sector de l’hosteleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Varietat morenillo, del Celler Pinyol
Ramon Francàs
Es referenda al BOE la incorporació de la varietat autòctona de la Terra Alta al plec de condicions de la DO | La morenillo, una varietat tardana i de poc grau, ha viscut una especial resiliència