novetats

Alta Alella Mirgin Gran Reserva 2015, amb 30 mesos de criança i segell “vegan friendly”

El cava, elaborat sense components d'origen animal -"Vegan Friendly"-, arriba al mercat per primera vegada com a Gran Reserva

Un gran acte institucional a Cuba, amb Cava català

| 24/11/2019 a les 11:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Mirgin, Alta Alella
Alta Alella Mirgin Gran Reserva 2015, el cava que Josep Maria Pujol-Busquets -propietari del celler- defineix com “l'expressió de la frescor com una manera d'entendre el cava”, s'estrena en la categoria de Gran Reserva, un pas endavant en l'aposta per la qualitat i el prestigi dels caves del celler, compromesa amb aquests valors des dels seus inicis, en 1991.

Aquesta referència s’afegeix als caves Gran Reserva i caves de Paratge Qualificat que ja elabora el celler, i reforça la personalitat d'uns caves de caràcter cosmopolita i avantguardista, tal com els defineix el fundador d'Alta Alella.

És un cava ecològic Brut Nature -sense addició de cap licor d'expedició-, elaborat amb les varietats tradicionals pansa blanca (xarel·lo), macabeu i parellada procedents de sòls de sauló amb orientació sud-est i a una altitud entre 150 i 300 metres sobre el nivell del mar. Després d’una verema manual en caixes petites, fermenta cada varietat per separat i realitza una criança en ampolla d’entre 30 i 42 mesos abans d’arribar al mercat amb la data de degollat inclosa a la seva etiqueta. 

El cava ha estat elaborat sense components d'origen animal, fet que destaca el seu segell “vegan friendly”. És un cava lleuger i fresc, amb fruita blanca i notes de criança (pastisseria).

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.