Wine Spectator, la crítica americana més influent, situa el Rosé Brut de Llopart entre els 100 millors vins del món

La revista de referència en el mercat estatunidenc i internacional, Wine Spectator, ha publicat el seu rànquing dels millors vins de 2019 de tot el món, en què el Rosé Brut de Llopart s’ha situat en el número 51

​Llopart tanca una verema excel·lent que augura vins escumosos amb un excepcional potencial d’envelliment

| 22/11/2019 a les 07:30h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Corpinnat, Rosé Brut, Wine Spectator, Llopart, Llopart
Imatge il·lustrativa
Es tracta d'una llista anual elaborada pels editors de Wine Spectator a partir dels vins tastats durant tot l'any; dels que en destaquen 100 per la seva qualitat. Els tastadors han avaluat més de 15.000; dels quals 6.250 van rebre 90 punts o més. D'aquesta primera classificació se'n derivaran els millors 100 de cada any, seleccionats segons qualitat (puntuació), valor, disponibilitat (als EUA) i el que ells anomenen el factor "X": que al darrere del vi hi hagi una història emocionant.

El Llopart Rosé Brut s'elabora amb la varietat de raïm negre Monestrell. És un escumós Brut, amb més de 20 mesos d'envelliment en ampolla, que Wine Spectator descriu amb aromes de "nectarina i cirera, amb tocs de sorbet de pomelo". La Monestrell és una varietat molt mediterrània, que s'ha anat guanyant un lloc destacat entre les varietats de l'Heretat de Can Llopart. La família Llopart en conrea 5 hectàrees de vinya ecològica que creix a la muntanya, envoltada de bosc, a més de 350 metres d'altitud.

En les primeres 50 posicions, només un altre escumós aconsegueix situar-se per damunt del Llopart Rosé Brut; un sparkling de California de la casa Roederer.

Llopart forma part de Corpinnat, la marca col·lectiva que neix per a distingir els grans escumosos elaborats al cor del Penedès, amb raïm autòcton 100% ecològic veremat a mà i vinificat a la propietat. La família Llopart és una de les nissagues amb més tradició vinícola al Penedès, que s'inicia al segle XIV segons documenta un pergamí en llatí datat el 1385. Les seves vinyes de muntanya creixen en sòls miocènics de les muntanyes d'Ordal, a una alçada mitjana de 360 metres sobre el nivell del mar. Les més velles, plantades fa entre 50 i 70 anys, es troben en una àrea inclosa en el Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN). Elaboren al voltant de 490.000 ampolles anuals, entre vi escumós i vi tranquil, fent especial èmfasi en les llargues criances i el Brut Nature.



 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

FELICITACIÓ
Manuel Duran Samaranch, 22/11/2019 a les 11:26
+0
-0
Els felicito per no caura en la vulgaritat de produir imitacions de Champagne.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.