Picapedrer 2017, el Macabeu descarat del Penedès

Picapedrer: Operari que treballa la pedra que ha d'ésser emprada en construcció.

Els productors de Clàssic Penedès preveuen una anyada excel·lent

| 21/11/2019 a les 06:29h
Arxivat a: Vins, DO Penedès, Picapedrer 2017
Vinyes velles de Macabeu plantades l'any 1952, sobre terreny argilo calcari que reposen en costers repartits en tres terrasses on la pedra seca les aguanta i dibuixa una finca única. Aquesta és la parcel·la d'on prové el vi que avui us expliquem. Un paisatge que té com a protagonista la forma en vas de les vinyes però que té com a altar una barraca de pedra, la barraca del picapedrer que va fer els marges de pedra seca i que es refugiava en la mateixa fins a acabar la feina. En el seu dia la família Esteve Gibert va vendre aquesta finca, però fa uns anys la van recomprar.

Més de 2 metres entre fila i fila de vinyes, marge de plantació que es decidia així antigament perquè pugues passar l'únic aliat de l'home per treballar la vinya, el cavall o la mula.
L'Albert fa un treball de viticultura ecològica, on els rendiments són molt baixos sense intervenir i aplicant els mínims tractaments.

La verema d'aquest emplaçament sempre és sinònim de peu de cub a la mateixa vinya i premsats molt suaus. El castanyer és el material on fermenta el most i on es van hidratant les lies més fines durant sis mesos.

Una base de fruita blanca amb notes de flors seques, herbes aromàtiques i especies són les aromes d'aquest vi. El seu pas de boca amb tacte, registre i sobretot rusticitat.
 

Celler: Esteve Gibert
Zona: DO Penedès
Subzona: Muntanyes d’Ordal
Varietat: Macabeu de vinyes velles
Tipus de vi: Vi blanc sec
Grau: 13,5%
Preu: 11’25 €

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.