Família Torres

El New York Times lloa la lluita contra el canvi climàtic de Família Torres

Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler

Neix Vinyarets 2018, un vi de paisatge penedesenc de Família Torres

| 19/11/2019 a les 18:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Família Torres, New York Times
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
El crític americà publicava fa pocs dies un article al diari The New York Times titulat "Freshness in a Changed Climate: High Altitudes, Old Grapes" on lloa el compromís de Família Torres per la sostenibilitat i el medi ambient.

El reportatge comença parlant de la vinya pirinenca del Pallars (Tremp) com un "esforç per mitigar el canvi climàtic plantant a gran altitud". La vinya, diu Asimov, inclou "els sospitosos habituals: sauvignon blanc i chardonnay, merlot, cabernet franc...". I prossegueix "també hi ha dos raïms tan estranys que els seus noms no existien fa uns anys; pirene i forcada".

Asimov recalca la importància actual de "quin raïm triar, de com conrear, de com fer el vi i com vendre'l. Totes aquestes qüestions són clau i han de repensar-se arran del canvi climàtic", comenta.

Miguel Torres Maczassek, parlant amb Asimov, li comenta que "estem davant d'esdeveniments més forts i impredictibles. Som la primera generació que no sap què ha de plantar. El problema amb el vi és el menor dels problemes de la terra" afegeix Miquel Torres.

Per Asimov, "amb cellers a Espanya, a Xile i a Califòrnia, Família Torres té la mida per exercir un tipus d'influència impossible per petits elaboradors".

Per defensar que el canvi climàtic representa una greu amenaça per a la indústria del vi, Torres s'ha associat amb Jackson Family Wines, una altra companyia internacional de vins amb seu a Califòrnia, per formar International Wineries for Climate Action, un grup de treball que anunciarà pròximament nous membres, segons Eric Asimov.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
La plataforma ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ provoca l'anunci de la voluntat de retirar el projecte | ‘El Penedès diu NO a planta asfàltica a Pacs’ es dissoldrà quan es confirmi per escrit la renúncia al projecte i es tanqui l’expedient
Imatge il·lustrativa
La tercera edició del cicle Vi en Viu apropa la música al celler amb tres concerts de petit format