​Les 5 millors receptes de cafè: de les més senzilles a les més sofisticades

Un cafè va molt més enllà de ser una beguda saborosa i estimulant que es pot gaudir amb o sense llet o ser beguda amb sucre o qualsevol altre edulcorant.

Com es fa el gintònic perfecte?

| 12/11/2019 a les 11:21h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Per aprendre'n, cafè
El cafè és un dels elements culinaris amb més potència en el món de la gastronomia. 
Es poden trobar centenars de receptes elaborades amb cafè com a ingredient principal. Pren nota de totes les nostres propostes! Hem seleccionat 5 receptes amb diferents ingredients per als nostres lectors més cafeters, preparacions tan senzilles com complexes. Tota una varietat de receptes amb el denominador comú com a protagonista: el cafè.
 

Cafè amb escuma de llet de caramel i gelat calent de vainilla

INGREDIENTS 
Només necessitaràs una càpsula de cafè o cafè mòlt, mitja cullerada de xarop de caramel, una cullerada de gelat de vainilla i encenalls de xocolata al gust per decorar. 

ELABORACIÓ 
El primer pas és preparar l'escuma de llet i barrejar-la amb el xarop de dolç de llet.
• Posteriorment, hauràs de preparar dos cafès expressos en una tassa o got prèviament refredat.
• Després aboca l'escuma sobre el cafè i afegeix una cullerada de gelat. 
• Per acabar, cobreix el gelat amb l'escuma de llet i decora amb encenalls de xocolata.

espresso macchiato

L'espresso macchiato en italià és un cafè tallat. Es tracta d'en un cafè espresso amb poca llet que sol estar calenta i portar escuma. És una de les receptes més senzilles i fàcils de preparar, ja que s'utilitzen ingredients senzills que solem tenir a casa.

INGREDIENTS
Hauràs utilitzar 56 ml de llet freda, una càpsula d'espresso doble de Nespresso, mitja culleradeta de sucre al gust i encenalls de xocolata en cas de desitjar decorar el resultat final. Aquesta és una recepta de cafè macchiato però aquí podràs trobar també una recepta de cafè cappuccino

ELABORACIÓ
• Prepara l'escuma amb la llet utilitzant un filtre de vapor, si és de la cafetera millor. Encara que hi ha al mercat escumadores que es venen per separat.
• Després hauràs de preparar uns 40 ml de cafè espresso i afegir sucre al gust.
• Sobre l'espresso col·loca la quantitat d'escuma que requereixis segons la intensitat que vulguis. Com més escuma posem, més suau serà el resultat.
• Finalment, pots escampar els encenalls de xocolata si vols donar-li un toc decoratiu al teu cafè. Cafè especiat a l'estil indi.

Cafè especiat a l'estil indi

Sorprèn els teus comensals més atrevits amb un dels maridatges més exòtics per la seva varietat d'espècies. La seva aroma transportarà a l'Índia a tot aquell que ho provi. La barreja del te Chai i el cafè d'origen de l'Índia és única.

INGREDIENTS
Per a la seva elaboració necessitaràs cafè indi, espècies com cacau i canyella, i te Chai.

ELABORACIÓ
• Afegeix el te Chai molt calent sobre llet calenta.
• Deixa reposar la barreja entre uns 3 i 5 minuts.
• Després, prepara un cafè indi doble.
• Cola el te chai amb llet i aboca sobre el cafè.
• Com a toc final, afegeix una mica de cacau i canyella en pols per sobre.

Cafè gelat amb coco ratllat

El cafè gelat amb coco ratllat és una de les elaboracions més exòtiques d'aquesta llista de les 5 millors receptes de cafè. La barreja de cremositat del coco juntament amb el toc exòtic de la canyella i la intensitat aromàtica del cafè impressionarà als teus convidats.

INGREDIENTS
Per a la seva elaboració et caldrà sucre al gust, una càpsula de cafè intens o cafè mòlt, una cullerada de gelat de coco, mitja cullerada de coco ratllat i canyella en pols.

ELABORACIÓ
• El primer pas per elaborar aquesta recepta és preparar el cafè.
• Després, afegeix a el cafè la cullerada de gelat de coco i remena, i si cal endolceix amb el sucre morè. Veuràs que es convertirà en una suau i cremosa barreja.
• Per acabar s'afegeix la canyella molta (en pols) i una mica de coco ratllat, millorarà el gust si aquest està lleugerament torrat.

Cafè amb tocs tropicals

Pensaves que això era tot? Doncs encara queda una de les receptes que més èxit sol tenir, potser per ser una de les barreges més exòtiques i memorables possibles. Es tracta d'una combinació tropical que combina la intensitat del cafè amb el deliciós i exòtic gust de plàtan. El dolç de llet li aportarà a aquest cafè el toc perfecte per fer-ho encara més especial.

INGREDIENTS
Necessitaràs cafè mòlt o una càpsula de cafè intens, mitja cullerada de xarop de plàtan i mitja de dolç de llet.

ELABORACIÓ
• Barreja el dolç de llet amb el xarop de plàtan.
• Després prepara el cafè i afegeix la barreja.
• Finalment, remou amb intensitat per crear una consistència cremosa.

Què et semblen aquestes originals receptes? Atreveix-te a preparar-les i sorprèn els teus convidats la propera vegada que organitzis una reunió a casa.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Una malaltia als pulmons va acabar amb la seva vida ahir divendres
Imatges de la passada edició del Cava Market
Imatges de la passada edició del Cava Market
Una vintena d'expositors entre cellers i representants de la gastronomia local promocionaran els seus productes | La tercera edició serà el pròxim diumenge 15 de desembre, d'11 a 14.30h
Imatge il·lustrativa
La DO Montsant ha promogut l’elaboració d’un vi solidari que s’entregarà al celler perquè el pugui vendre i els ajudi en la reconstrucció d’un nou projecte familiar