Es poden trobar centenars de receptes elaborades amb cafè com a ingredient principal. Pren nota de totes les nostres propostes! Hem seleccionat 5 receptes amb diferents ingredients per als nostres lectors més cafeters, preparacions tan senzilles com complexes. Tota una varietat de receptes amb el denominador comú com a protagonista: el cafè.

Cafè amb escuma de llet de caramel i gelat calent de vainilla
INGREDIENTS
Només necessitaràs una càpsula de cafè o cafè mòlt, mitja cullerada de xarop de caramel, una cullerada de gelat de vainilla i encenalls de xocolata al gust per decorar.
ELABORACIÓ
El primer pas és preparar l'escuma de llet i barrejar-la amb el xarop de dolç de llet.
• Posteriorment, hauràs de preparar dos cafès expressos en una tassa o got prèviament refredat.
• Després aboca l'escuma sobre el cafè i afegeix una cullerada de gelat.
• Per acabar, cobreix el gelat amb l'escuma de llet i decora amb encenalls de xocolata.
espresso macchiato
L'espresso macchiato en italià és un cafè tallat. Es tracta d'en un cafè espresso amb poca llet que sol estar calenta i portar escuma. És una de les receptes més senzilles i fàcils de preparar, ja que s'utilitzen ingredients senzills que solem tenir a casa.
INGREDIENTS
Hauràs utilitzar 56 ml de llet freda, una càpsula d'espresso doble de Nespresso, mitja culleradeta de sucre al gust i encenalls de xocolata en cas de desitjar decorar el resultat final. Aquesta és una recepta de cafè macchiato però aquí podràs trobar també una recepta de cafè cappuccino.
ELABORACIÓ
• Prepara l'escuma amb la llet utilitzant un filtre de vapor, si és de la cafetera millor. Encara que hi ha al mercat escumadores que es venen per separat.
• Després hauràs de preparar uns 40 ml de cafè espresso i afegir sucre al gust.
• Sobre l'espresso col·loca la quantitat d'escuma que requereixis segons la intensitat que vulguis. Com més escuma posem, més suau serà el resultat.
• Finalment, pots escampar els encenalls de xocolata si vols donar-li un toc decoratiu al teu cafè. Cafè especiat a l'estil indi.
Cafè especiat a l'estil indi
Sorprèn els teus comensals més atrevits amb un dels maridatges més exòtics per la seva varietat d'espècies. La seva aroma transportarà a l'Índia a tot aquell que ho provi. La barreja del te Chai i el cafè d'origen de l'Índia és única.
INGREDIENTS
Per a la seva elaboració necessitaràs cafè indi, espècies com cacau i canyella, i te Chai.
ELABORACIÓ
• Afegeix el te Chai molt calent sobre llet calenta.
• Deixa reposar la barreja entre uns 3 i 5 minuts.
• Després, prepara un cafè indi doble.
• Cola el te chai amb llet i aboca sobre el cafè.
• Com a toc final, afegeix una mica de cacau i canyella en pols per sobre.
Cafè gelat amb coco ratllat
El cafè gelat amb coco ratllat és una de les elaboracions més exòtiques d'aquesta llista de les 5 millors receptes de cafè. La barreja de cremositat del coco juntament amb el toc exòtic de la canyella i la intensitat aromàtica del cafè impressionarà als teus convidats.
INGREDIENTS
Per a la seva elaboració et caldrà sucre al gust, una càpsula de cafè intens o cafè mòlt, una cullerada de gelat de coco, mitja cullerada de coco ratllat i canyella en pols.
ELABORACIÓ
• El primer pas per elaborar aquesta recepta és preparar el cafè.
• Després, afegeix a el cafè la cullerada de gelat de coco i remena, i si cal endolceix amb el sucre morè. Veuràs que es convertirà en una suau i cremosa barreja.
• Per acabar s'afegeix la canyella molta (en pols) i una mica de coco ratllat, millorarà el gust si aquest està lleugerament torrat.
Cafè amb tocs tropicals
Pensaves que això era tot? Doncs encara queda una de les receptes que més èxit sol tenir, potser per ser una de les barreges més exòtiques i memorables possibles. Es tracta d'una combinació tropical que combina la intensitat del cafè amb el deliciós i exòtic gust de plàtan. El dolç de llet li aportarà a aquest cafè el toc perfecte per fer-ho encara més especial.
INGREDIENTS
Necessitaràs cafè mòlt o una càpsula de cafè intens, mitja cullerada de xarop de plàtan i mitja de dolç de llet.
ELABORACIÓ
• Barreja el dolç de llet amb el xarop de plàtan.
• Després prepara el cafè i afegeix la barreja.
• Finalment, remou amb intensitat per crear una consistència cremosa.
Què et semblen aquestes originals receptes? Atreveix-te a preparar-les i sorprèn els teus convidats la propera vegada que organitzis una reunió a casa.