Barcelona Wine Week

Barcelona Wine Week potenciarà les experiències sensorials lligades al vi

La fira posa èmfasi en un programa d'activitats que accentua la relació del vi amb la cultura

​Barcelona vol ser l'aparador de referència del vi espanyol

| 07/11/2019 a les 08:18h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Marta Macías, Barcelona Wine Week
Imatge il·lustrativa
Barcelona Wine Week, una plataforma internacional de negoci per al sector, se celebrarà al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona del 3 al 5 de febrer i proporcionarà als professionals una oportunitat per aprendre, inspirar-se, descobrir tendències i explorar el vessant més sensorial del vi.

Marta Macías, Project Manager de Barcelona Wine Week, argumenta que "el sector ens demanava idees fresques i més diversió. En definitiva, mostrar el costat més informal del vi. I això és el que proposem: un lloc on aprendre i fer negocis, però alhora relaxar-se i gaudir del vi tant des del seu vessant més acadèmica com des de la més lúdica".

L'àrea de dinamització BWWHub convidarà els professionals a viure diferents experiències sensorials lligades al món del vi -des d'instal·lacions artístiques a tastos musicalitzats- i també els acostarà a les últimes tendències a partir de conferències, taules rodones, i sessions formatives. Amb aquestes propostes, BWW pretén enfortir els vincles entre el món del vi i la cultura, a més de generar oportunitats de networking, d'actualitzar i compartir coneixements i novetats de gran interès per al sector.

Per a això, BWW comptarà amb la participació d'experts de prestigi, com la Master of Wine Almudena Alberca, l'enòleg Antonio Flores o el sommelier Ferran Centelles, entre d'altres.
 

Marta Macías, Project Manager de Barcelona Wine Week


La visió de les dones

Un dels grans atractius de BWWHub serà la Barra de Vins Fabulous 50 by Women, una extensa zona de tast autoguiada que exalçarà una cinquantena de propostes amb segell femení. Cadascun dels vins, curosament seleccionats per un comitè d'experts, anirà acompanyat d'una detallada fitxa organolèptica.

Dues iniciatives artístiques també liderades per dones apel·laran als sentits dels assistents d'aquest espai multidisciplinari: d'una banda, l'espectacular instal·lació Horitzó Porpra, de Nika López, amb una peça central suspesa elaborada amb materials orgànics procedents de la vinya que juga amb la llum i els elements naturals de la vinya; i de l'altra, María Ortega realitzarà un mural inspirat en paisatges de vinyes en què el públic assistent podrà participar escrivint amb llapis de color quines emocions, sensacions i records els porta aquest paisatge, o bé plasmant un record relacionat amb el vi i les seves experiències sensorials. Al costat d'aquestes propostes, els visitants de BWWHub podran relaxar-se i trobar inspiració en un espai habilitat per a consultar llibres que tinguin el vi com a eix vertebrador.

Maridatges i cocteleria

L'espai gastronòmic de la sala, BWWGastronomy, realçarà la dieta mediterrània i el valor nutricional del vi, mitjançant originals maridatges moleculars, històrics, de contrastos i per afinitat, de la mà dels xefs d'alguns dels millors restaurants de Barcelona.

A més, el saló dedicarà un espai important a la cocteleria i els destil·lats, Barcelona Cocktail Art, que potenciarà la formació, els tallers i els tastos a càrrec d'experts nacionals i internacionals. Les tres jornades temàtiques previstes en aquesta àrea estaran dedicades a 'Sostenibilitat del territori', 'Tendències i nous camins' i 'Tornar als orígens'.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Raventós i Blanc, en col·laboració amb Can Brians -i amb alguns dels seus presos-, elabora el 100% xarel·lo Ciutat Nua
Imatge il·lustrativa
53 Diumenges estarà en cartell, des del 3 de desembre i al llarg de la temporada, al Teatre Romea de Barcelona
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons
Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons | LRG
Inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïms catalanes tradicionals