El concurs Vins amb DO Terra Alta ja té premiats

Sha celebrat a Gandesa el Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019 en el marc de la 32a edició de la Festa del Vi.

La DO Terra Alta tanca la verema amb menys producció però amb un raïm d’una gran qualitat

| 02/11/2019 a les 08:03h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La cerimònia de lliurament s’ha celebrat a la Sala de Cinema Societat Unió Gandesana i l’encarregat de lliurar els premis ha estat, un any més, el pregoner de la festa, que enguany ha estat el comunicador Llucià Ferrer.

L'edició d'aquest any ha aconseugit el seu màxim històric de participants amb gairebé 200 referències presentades.


Vins premiats

Millor Vi Blanc: Prohom Conceptia 2018, Celler Coma d’en Bonet
Millor Vi Terra Alta Garnatxa Blanca de collita: ex aequoLaFou Els Amelers 2018, LaFou Celler; Herència Altés Benufet 2018, Herència Altés
Gran Vi Terra Alta Garnatxa Blanca: Puresa Garnatxa Blanca Centenari 2016, Celler Cooperatiu de Gandesa
Gran Vi Blanc Terra Alta: L’Avi Arrufí 2017, Celler Piñol
Millor Vi Blanc Brisat: Quatre Vint 2018, Agrícola de Corbera
Millor Vi Rosat: Vallmajor 2018, Celler Batea
Millor Vi Negre: Clot d’Encís Selecció 2018, Sant Josep Vins 
Millor Vi Negre amb pas per fusta: El Senyal 2016, Celler Alimara
Millor Vi Negre Criança en bóta de roure: Mil·lennium 2014, Celler Xavier Clua
Gran Vi Negre Terra Alta: Mon Pare 2016, Les Vinyes del Convent
Millor Vi de Licor: Mistela Ca Tibaria Blanc, Celler Josep Vicens
Menció Especial Millor Vi Ecològic: Merian 2018, Cellers Tarroné  

 
El Concurs de Vins amb DO Terra Alta, que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta, és un any més l’antesala a la Nit de les Garnatxes Blanques, l’acte més emblemàtic del programa de la Festa del Vi, i que se celebra aquest mateix vespre al Celler Cooperatiu de Gandesa. En aquesta 10a edició es podran degustar més de 30 vins elaborats majoritàriament amb Garnatxa blanca, la varietat emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La guanyadora Audrey Doré, del Celler de Can Roca, representarà Catalunya a la Final Nacional, que se celebrarà del proper 30 març al 2 d’abril, al Salón de Gourmet de Madrid.
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré | Jordi Bes
Jordi Bes
Les subzones del te de Sri Lanka i un rom envellit en botes de Xerès posen a prova els aspirants a Millor Sommelier de Catalunya 2019
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Aquest DOQ Priorat de 1.160 euros representa “mostres molt escasses de talent natural i històric” | És fruit de “venerables” vinyes plantades el 1910 i el 1939 en un “paisatge commovedor”, que és “un lloc privilegiat del vell món vitícola” | Des del celler de Gratallops s’afirma que L’Ermita “destaca com la vinya més essencial, més pura i representativa de les virtuts d'un Priorat etern”