Neix Vinyarets 2018, un vi de paisatge penedesenc de Família Torres

El nou vi negre, elaborat amb Garnatxa, Ull de Llebre i Sumoll, forma part d'una col·lecció que aviat sumarà un 100% Xarel·lo

Família Torres finalitza la verema amb les varietats ancestrals moneu i forcada plantades al Penedès

| 31/10/2019 a les 17:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Família Torres, Vinyarets 2018

Un 10% del Vinyarets és sumoll


Família Torres treu al mercat un vi negre per "embotellar el paisatge del Penedès", elaborat amb un 50% de garnatxa, un 40% d'ull de llebre i un 10% de sumoll. Les vinyes pròpies del celler, juntament amb el treball i les vinyes de 10 viticultors més, han fet possible aquest vi negre Vinyarets 2018 que surt al mercat a un preu aproximat de 12 euros.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general del grup, "tenim la necessitat de treballar amb aquestes varietats més antigues i històriques del Penedès. Xavi Esteve, l'arqueòleg que ens ajuda a interpretar el Penedès, ha trobat la llavor més antiga de raïm de Catalunya a la nostra vinya del Penedès. I data de fa més de 4000 anys".

Les tres varietats, garnatxa, ull de llebre i sumoll són de Santes Creus, Torrelles de Foix i de diferents punts del Penedès respectivament. Miquel Torres comenta que "són petites vinyes que representen el Penedès històric, el d'abans de la fil·loxera".
 
El vi és equilibrat i amb bona acidesa. Amb un postgust força llarg de fruita vermella, i unes notes molt subtils de criança en fusta -un 40% del vi envelleix en bótes de segon any-. Un vi elegant fet per arribar a tots els públics i utilitzar com a "punta de llança per mostrar el paisatge del Penedès".

Se n'han elaborat 16.000 ampolles, i el pròxim més de febrer s'ampliarà la col·lecció Vinyarets amb un monovarietal Xarel·lo 2019.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
‘Xerigots a casa’ és un nou concepte de botiga on-line de formatges i activitats relacionades amb el formatge
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler
Imatge il·lustrativa
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català