
Un 10% del Vinyarets és sumoll
Família Torres treu al mercat un vi negre per "embotellar el paisatge del Penedès", elaborat amb un 50% de garnatxa, un 40% d'ull de llebre i un 10% de sumoll. Les vinyes pròpies del celler, juntament amb el treball i les vinyes de 10 viticultors més, han fet possible aquest vi negre Vinyarets 2018 que surt al mercat a un preu aproximat de 12 euros.
Segons Miquel Torres Maczassek, director general del grup, "tenim la necessitat de treballar amb aquestes varietats més antigues i històriques del Penedès. Xavi Esteve, l'arqueòleg que ens ajuda a interpretar el Penedès, ha trobat la llavor més antiga de raïm de Catalunya a la nostra vinya del Penedès. I data de fa més de 4000 anys".
Les tres varietats, garnatxa, ull de llebre i sumoll són de Santes Creus, Torrelles de Foix i de diferents punts del Penedès respectivament. Miquel Torres comenta que "són petites vinyes que representen el Penedès històric, el d'abans de la fil·loxera".

Se n'han elaborat 16.000 ampolles, i el pròxim més de febrer s'ampliarà la col·lecció Vinyarets amb un monovarietal Xarel·lo 2019.