Neix Vinyarets 2018, un vi de paisatge penedesenc de Família Torres

El nou vi negre, elaborat amb Garnatxa, Ull de Llebre i Sumoll, forma part d'una col·lecció que aviat sumarà un 100% Xarel·lo

Família Torres finalitza la verema amb les varietats ancestrals moneu i forcada plantades al Penedès

| 31/10/2019 a les 17:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Família Torres, Vinyarets 2018

Un 10% del Vinyarets és sumoll


Família Torres treu al mercat un vi negre per "embotellar el paisatge del Penedès", elaborat amb un 50% de garnatxa, un 40% d'ull de llebre i un 10% de sumoll. Les vinyes pròpies del celler, juntament amb el treball i les vinyes de 10 viticultors més, han fet possible aquest vi negre Vinyarets 2018 que surt al mercat a un preu aproximat de 12 euros.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general del grup, "tenim la necessitat de treballar amb aquestes varietats més antigues i històriques del Penedès. Xavi Esteve, l'arqueòleg que ens ajuda a interpretar el Penedès, ha trobat la llavor més antiga de raïm de Catalunya a la nostra vinya del Penedès. I data de fa més de 4000 anys".

Les tres varietats, garnatxa, ull de llebre i sumoll són de Santes Creus, Torrelles de Foix i de diferents punts del Penedès respectivament. Miquel Torres comenta que "són petites vinyes que representen el Penedès històric, el d'abans de la fil·loxera".
 
El vi és equilibrat i amb bona acidesa. Amb un postgust força llarg de fruita vermella, i unes notes molt subtils de criança en fusta -un 40% del vi envelleix en bótes de segon any-. Un vi elegant fet per arribar a tots els públics i utilitzar com a "punta de llança per mostrar el paisatge del Penedès".

Se n'han elaborat 16.000 ampolles, i el pròxim més de febrer s'ampliarà la col·lecció Vinyarets amb un monovarietal Xarel·lo 2019.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.