Neix Vinyarets 2018, un vi de paisatge penedesenc de Família Torres

El nou vi negre, elaborat amb Garnatxa, Ull de Llebre i Sumoll, forma part d'una col·lecció que aviat sumarà un 100% Xarel·lo

Família Torres finalitza la verema amb les varietats ancestrals moneu i forcada plantades al Penedès

| 31/10/2019 a les 17:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Família Torres, Vinyarets 2018

Un 10% del Vinyarets és sumoll


Família Torres treu al mercat un vi negre per "embotellar el paisatge del Penedès", elaborat amb un 50% de garnatxa, un 40% d'ull de llebre i un 10% de sumoll. Les vinyes pròpies del celler, juntament amb el treball i les vinyes de 10 viticultors més, han fet possible aquest vi negre Vinyarets 2018 que surt al mercat a un preu aproximat de 12 euros.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general del grup, "tenim la necessitat de treballar amb aquestes varietats més antigues i històriques del Penedès. Xavi Esteve, l'arqueòleg que ens ajuda a interpretar el Penedès, ha trobat la llavor més antiga de raïm de Catalunya a la nostra vinya del Penedès. I data de fa més de 4000 anys".

Les tres varietats, garnatxa, ull de llebre i sumoll són de Santes Creus, Torrelles de Foix i de diferents punts del Penedès respectivament. Miquel Torres comenta que "són petites vinyes que representen el Penedès històric, el d'abans de la fil·loxera".
 
El vi és equilibrat i amb bona acidesa. Amb un postgust força llarg de fruita vermella, i unes notes molt subtils de criança en fusta -un 40% del vi envelleix en bótes de segon any-. Un vi elegant fet per arribar a tots els públics i utilitzar com a "punta de llança per mostrar el paisatge del Penedès".

Se n'han elaborat 16.000 ampolles, i el pròxim més de febrer s'ampliarà la col·lecció Vinyarets amb un monovarietal Xarel·lo 2019.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins del Penedès elaborada per Ramon Francàs
Imatge il·lustrativa
Al certmen International Wine Awards s'han tastat 2249 referències | Mas Blanch i Jové ha obtingut 7 Medalles d’Or i 1 Medalla de Plata
Imatge il·lustrativa
Sumarroca amb cor ha donat 1€ de cada ampolla de cava o de vi venuda a la botiga online durant el confinament