Codorníu finalitza una verema "excepcional" al Pla de Manlleu

El celler ha entrat per primer cop més de 225.000 kg de parellada ecològica d’alçada, fruit d’una acurada selecció de vinyes singulars

Emmanuel Pouey, nou director global de màrqueting de Raventós Codorníu

| 29/10/2019 a les 06:46h
Arxivat a: Cellers, Pla de Manlleu, Verema, Codorníu
Imatge il·lustrativa
Codorníu tanca la temporada de verema al Pla de Manlleu, amb una jornada de celebració a la vinya, organitzada per l’Agrupació d’Agricultors de la zona i l’equip d’enoturisme Penedès 500. El celler ha entrat aquesta verema, i per primer cop a la seva història, més de 225.000 Kg de parellada ecològica d’alçada, de qualitat excepcional.

Ramón Raventós, director general de la companyia Raventós Codorníu, l’equip de Can Codorníu i els viticultors del Pla de Manlleu s’han trobat per compartir els bons resultats de la verema d’enguany, on s’han plantejat propostes de millora, establint una sèrie d’accions i eines que tenen com a objectiu potenciar el gran treball en equip que s’ha dut a terme l’última dècada, entre el celler i els viticultors de la zona.
D’aquesta forma, un cop finalitzada la verema i amb l’orgull dels bons resultats, gràcies a la qualitat excepcional de la Parellada del Pla de Manlleu, el celler Codorníu ha volgut reconèixer l’important paper que juga tot el col·lectiu de viticultors de la zona en l’elaboració dels seus caves i refermar el seu compromís amb ells.

Actualment, Codorníu treballa amb 10 viticultors del Pla de Manlleu, i aquest any ha establert amb tots ells un contracte de compra a cinc anys, de selecció de parcel·les 100% ecològiques, a un preu de 440 EUR/T. 

La zona del Pla de Manlleu compta amb una alçada de més de 500 metres sobre el mar que, juntament amb la seva orografia, la converteix en un paratge amb unes condicions idònies per a produir veremes d’alta qualitat i de característiques úniques. Caves com Codorníu Non Plus Ultra i la col·lecció d’alt prestigi Codorníu Ars Collecta provenen d’aquest singular territori, caracteritzat per posseir margues calcàries i on la parellada expressa la seva millor expressió floral. Una varietat excepcional que converteix a aquests cupatges en caves singulars.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
‘Xerigots a casa’ és un nou concepte de botiga on-line de formatges i activitats relacionades amb el formatge
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler
Imatge il·lustrativa
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català