Codorníu finalitza una verema "excepcional" al Pla de Manlleu

El celler ha entrat per primer cop més de 225.000 kg de parellada ecològica d’alçada, fruit d’una acurada selecció de vinyes singulars

Emmanuel Pouey, nou director global de màrqueting de Raventós Codorníu

| 29/10/2019 a les 06:46h
Arxivat a: Cellers, Pla de Manlleu, Verema, Codorníu
Imatge il·lustrativa
Codorníu tanca la temporada de verema al Pla de Manlleu, amb una jornada de celebració a la vinya, organitzada per l’Agrupació d’Agricultors de la zona i l’equip d’enoturisme Penedès 500. El celler ha entrat aquesta verema, i per primer cop a la seva història, més de 225.000 Kg de parellada ecològica d’alçada, de qualitat excepcional.

Ramón Raventós, director general de la companyia Raventós Codorníu, l’equip de Can Codorníu i els viticultors del Pla de Manlleu s’han trobat per compartir els bons resultats de la verema d’enguany, on s’han plantejat propostes de millora, establint una sèrie d’accions i eines que tenen com a objectiu potenciar el gran treball en equip que s’ha dut a terme l’última dècada, entre el celler i els viticultors de la zona.
D’aquesta forma, un cop finalitzada la verema i amb l’orgull dels bons resultats, gràcies a la qualitat excepcional de la Parellada del Pla de Manlleu, el celler Codorníu ha volgut reconèixer l’important paper que juga tot el col·lectiu de viticultors de la zona en l’elaboració dels seus caves i refermar el seu compromís amb ells.

Actualment, Codorníu treballa amb 10 viticultors del Pla de Manlleu, i aquest any ha establert amb tots ells un contracte de compra a cinc anys, de selecció de parcel·les 100% ecològiques, a un preu de 440 EUR/T. 

La zona del Pla de Manlleu compta amb una alçada de més de 500 metres sobre el mar que, juntament amb la seva orografia, la converteix en un paratge amb unes condicions idònies per a produir veremes d’alta qualitat i de característiques úniques. Caves com Codorníu Non Plus Ultra i la col·lecció d’alt prestigi Codorníu Ars Collecta provenen d’aquest singular territori, caracteritzat per posseir margues calcàries i on la parellada expressa la seva millor expressió floral. Una varietat excepcional que converteix a aquests cupatges en caves singulars.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
'El millor restaurant en una cava al Penedès', a Joc de Cartes
"El millor restaurant en una cava al Penedès", a Joc de Cartes | Tv3
Toni de la Rosa, de Torelló, ens escriu un article d'opinió després de concursar a Joc de Cartes
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre