Una cocteleria a Blanes impulsa un projecte mediambiental conjuntament amb científics i gastrònoms

El negoci local emprèn un projecte social i responsable ​#CuidoLaPosidonia amb l'objectiu de conservar la planta de la posidònia a la Mediterrània

Formadors gastronòmics s'uneixen per col·laborar com a creadors del nou còctel i tapa de la posidònia, el 70% de l'import es destinarà al projecte (Blanes, Girona, 25 d'octubre del 2019)​

| 27/10/2019 a les 18:20h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Damià Mulà, oh-lalaa
Imatge il·lustrativa
OhLaLaa Cocteleria situada al port de Blanes, ofereix a qualsevol que estigui interessat/da una sèrie d'esdeveniments i/o xerrades divulgatives per a tots els públics sobre la cura i la ​protecció de la planta de la posidònia oceànica a la mediterrània.

En col·laboració amb investigadors científics ​del Centre d'Estudis Avançats de Blanes​, centre de referència en l'àmbit nacional i internacional, pretenen ​conscienciar la ciutadania sobre el paper fonamental que té la posidònia a la vida marina​, posant com a exemples l'entorn més proper i les seves històries al llarg del temps.

El pròxim 22 de novembre a les 19:30h i fins les 20:30h, tindrà lloc a OhLaLaa Cocteleria el l ​ ​Esdeveniment #CuidoLaPosidonia on ​Teresa Alcoverro, investigadora científica i subdirectora del​ ​CEAB.CSIC​ de Blanes​, serà la ponent que introdueixi el tema sota el títol "Introducció a la planta, la seva importància en el medi marí i els organismes que viuen associats".

Els següents esdeveniments es donaran a conèixer a través de les xarxes socials de OhLaLaa Cocteleria (​Instagram​ i​ ​Facebook​) i a la pàgina web​ ​oh-lalaa.com​. Posteriorment els nois de​ ​bitesandcocktails, Damià i Víctor, dos dels tres fundadors de la plataforma de tallers online de cocteleria i cuina, donaran a conèixer la seva col·laboració presentant el ​flamant còctel i l’original tapa de la posidònia amb la finalitat de recaptar fons​ i, a la vegada, poder oferir una experiència a l'usuari.

L’import que es recapti es destinarà al servei de futures accions i investigacions sobre la posidònia, liderades pels científics del CEAB. Damià Mulà​, bartender, coordinador i impulsor del ​Curs Superior de Cocteleria i mixologia del CETT-UB, juntament amb ​Víctor Rodríguez​ cuiner i formador culinari, acumulen molts anys d'experiència i trajectòria nacional i internacional respectivament.

Ells seran els creadors d'aquests productes temàtics amb causa social i responsables amb el medi ambient. El projecte ​#CuidoLaPosidonia ​ neix d'una reflexió sincera al costat d'un desig de gratitud cap a l'entorn.

S’estan sumant a la causa altres empreses locals com Blanes - Sub (centre de busseig), La fàbrica del disseny (disseny gràfic), Sara Paca (art craft) i Alex Mena (màrqueting i publicitat).

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Reus
Ruth Troyano
El centre, pioner en la formació d’enòlegs a principis del segle XX, es dota de més contingut informatiu per ressaltar i transmetre la història de la vinya, el vi i el vermut de la capital del Baix Camp
Un tast entre vinyes de la DO Terra Alta
Un tast entre vinyes de la DO Terra Alta | Joan Capdevila
Jordi Bes Lozano
S'hi pot gaudir de tastos en vinyes i cellers, així com fer una immersió en la història de l'últim segle a través de les catedrals del vi i els escenaris de la Guerra Civil
Imatge il·lustrativa
El desenvolupament de Cavawinner s'ha basat en la investigació i la incorporació de noves tecnologies al sistema d'elaboració tradicional de cava