Llopart

​Llopart tanca una verema excel·lent que augura vins escumosos amb un excepcional potencial d’envelliment

La darrera setmana Llopart va finalitzar la verema 2019 amb l’entrada de les últimes vinyes de raïm Sumoll

Una verema excel·lent, que serà recordada com una de les millors anyades de la zona per la sanitat del raïm

L’equilibri aconseguit durant la maduració ha afavorit uns mostos amb un gran potencial de reserva.

Llopart amb la preservació de les abelles

| 24/10/2019 a les 09:21h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Llopart
La collita d’enguany va començar el 19 d’agost amb les varietats més primerenques; seguides de macabeu (24 d’agost), xarel·lo (28 d’agost) i parellada (10 de setembre), sent aquestes tres darreres les principals varietats conreades a l’Heretat. La situació de les vinyes de Llopart, en alçada i en plena muntanya, propicia una maduració més pausada dels raïms i que la seva sigui una verema més tardana que la dinàmica de la zona penedesenca.

Les vinyes de l’Heretat Can Llopart s’esglaonen en terrasses pels pendents dels costers de Subirats entre 310 i 510 metres d’altitud i gaudeixen d’una orientació nord, que proporciona protecció durant les hores d’insolació més intensa. Són vinyes velles, amb una mitjana de 40 anys, conreades de manera ecològica, que creixen en terrenys calcaris rodejats de bosc mediterrani de pins i alzines i matollar silvestre en un espai catalogat d’Interès Natural (PEIN).

Aquestes característiques, junt amb la climatologia d’aquest any vitícola, han propiciat una maduració molt equilibrada i pausada. Ha estat un any calorós, però les temperatures van moderar-se durant el verol, permetent així una molt bona maduració fenòlica i alcohòlica. Les pluges registrades han estat lleugerament més altes que les de la mitjana dels darrers anys (amb l’excepció de l’any 2018, que va ser més plujós). Amb tot, les precipitacions han estat molt beneficioses per la vinya, ja que han tingut lloc en els moments més adequats: durant octubre i novembre (per a generar reserves de cara l’any següent) i puntualment al maig i al juliol (que van ajudar a moderar les temperatures d’estiu).

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
‘Xerigots a casa’ és un nou concepte de botiga on-line de formatges i activitats relacionades amb el formatge
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler
Imatge il·lustrativa
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català