Advertisement

Les riuades s'emporten el celler Rendé Masdéu

La riuada desborda el riu Francolí que s'emporta un restaurant i el celler de la Conca de Barberà

| 23/10/2019 a les 07:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Rendé Masdéu, riuades
El celler Rendé Masdéu, de l'Espluga de Francolí ha desaparegut sota la força de l'aigua del riu Francolí. No ha quedat res del celler, segons la seva propietària, Mariona Rendé.

En declaracions al 324 ha comentat que "El riu ens ha pres el celler, el negoci sencer. Ens ho ha pres tot: botes, tines, no tenim ni una ampolla de vi per vendre. Res. Tota la collita d'enguany que havia estat de les millors... tot s'ho ha emportat."

L'edifici, de 600 metres quadrats, amb celler i restaurant, ha desparegut. Mariona Rendé al 324 es queixava que "no hem parat de fer reclamacions a l'ACA, a l'Ajuntament i ningú ens feia cas. Van tallar quatre canyes mal tallades, però el riu estava en un estat lamentable i per això ens ha entrat."

Una de les zones més afectades és la Conca de Barberà. El riu s'ha desbordat després dels més de 110 litres per metre quadrat caiguts en poca estona i s'ha endut edificis, arbres i mobiliari urbà. Hi ha dues persones desaparegudes a la zona i es pentina la llera del riu per trobar-les.

La denominació d'origen ha donat suport al celler. Representants de la DO Conca de Barberà i de l'INCAVI s'han desplaçat a la zona per avaluar la situació.
  Més informació sobre els efectes dels aiguats aquí.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Sou grans
Anònim, 23/10/2019 a les 21:43
+6
-0
El Celler René Masdeu és el nostre celler de capçalera.
Si us plau, no us desanimeu. Sou grans!!
Som fans del Follet.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia