novetats

Cellers Unió renova un dels seus referents, el Perlat

La presentació s’ha fet aquest dilluns al teatre Bartrina de Reus davant la presència d’uns 150 amics i col·laboradors del celler.

Dairo Crianza 2016, de Cellers Unió, fent honor al seu origen

| 22/10/2019 a les 14:07h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Cellers Unió, Perlat
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ha presentat el Perlat, un DO Montsant amb anyada 2017, renovat tan pel continent com pel contingut.

La presentació de Perlat ha estat apadrinada per José Peñín, que ha destacat l’evolució històrica del sector vinícola a les comarques tarragonines i el paper de les cooperatives. També ha situat Perlat com un vi de referència i n’ha elogiat la seva fruita, frescor i el seu caràcter amable.

Amb aquest vi Cellers Unió ha acotat el procés de selecció de les vinye duent a terme una elaboració més acurada i ha escurçat breument el temps de criança en fusta. El resultat, un vi més complex en estructura i aromes, amb un caire fresc i renovat.

Perlat prové de vinyes seleccionades de la zona d’Els Guiamets, dintre de la DO Montsant. Són vinyes de més de 30 anys plantades en vas, de baixa producció, amb sòls majoritàriament de panal. El panal aporta complexitat al vi ja que és un sòl compacte, amb una bona capacitat de retenció d’aigua molt interessant en els episodis de crisis climàtica actuals, ja que aquesta retenció tampoc és excessiva i evita l’excés d’humitat.

La garnatxa, carinyena i syrah que formaran part dels 3 negres Perlat arriben al celler d’Els Guiaments i s’elaboren per separat. L’objectiu principal del procés és obtenir el màxim de fruita fresca. Això guia tant l’elecció del moment òptim de collita com la durada de les maceracions.

Es treballa amb llevats seleccionats, els quals s’afegeixen almenys 24 hores després que comenci la fermentació per garantir que el procés arranca amb els llevats autòctons, els quals donaran un perfil singular a Perlat. Un cop feta la fermentació alcohòlica, els vins passen a la fermentació malolàctica dintre de la bóta on reposaran un mínim de 10 mesos. S’utilitza entre un 60-70% de bóta de roure francès, mentre que la resta és de roure americà.
 

El Perlat Blanc

En el cas de Perlat Blanc, el most macera entre 24h i 36h amb la seva pell amb neu carbònica, i posteriorment passa als dipòsits d’acer per acabar la fermentació. Quan aquesta arranca, aproximadament un terç del vi es desvia per completar la fermentació en botes de roure francès del 500 litres de gra molt fi. Un cop fermentat, tot el vi s’ajunta de nou i es completa amb una criança sobre mares fines durant uns 3-4 mesos per aportar cremositat i sedositat al paladar.

Imatge renovada

Pel que fa a la presentació, la gamma Perlat es presenta en una robusta ampolla borgonya, amb unes noves etiquetes més netes i minimalistes on la marca gaudeix del màxim protagonisme. La nova gamma Perlat també manté el codi de colors ja present en els seus predecessors, el qual facilita la identificació de cada vi.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.