DO Empordà

Tastar vins mentre visites monestirs, la nova proposta de la DO Empordà

​La DO Empordà organitza un cicle de tastos de vins a monestirs empordanesos per descobrir el seu passat vinícola

Tots els caps de setmana del mes de novembre es programa la visita a un antic monestir empordanès que inclou un tast dels vins produïts en el seu antic domini

La DO Empordà, que busca potenciar la carinyena blanca amb un distintiu propi, aterrarà a Barcelona el pròxim 28 d'octubre

| 22/10/2019 a les 08:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, DO Empordà
Imatge il·lustrativa
Les terres empordaneses històricament sempre han acollit multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l'art de transformar el most en vi. Avui en dia moltes de les vinyes empordaneses s'estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d'aquesta terra és fruit de l'herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses.

Amb la voluntat de fer valdre aquest ric llegat, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà organitza un cicle dedicat als vins i els monestirs. Cada cap de setmana del mes de novembre s'organitza una visita a un antic monestir empordanès per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini.

El cicle inclou les següents visites
Visita al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes (3 de novembre)
Monestir de Sant Quirze de Colera (9 de novembre)
Canònica de Santa Maria de Vilabertran (17 de novembre)
Monestir Sant de Miquel de Cruïlles (24 de novembre)
Museu d'Història Sant Feliu de Guíxols (30 de novembre).

Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. El preu és de 15€ i les entrades ja es poden comprar en el web de la DO Empordà. Les places són limitades.
 

Museu d'història de Sant Feliu de Guíxols


El cicle està coordinat per Clara Poch, de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Romina Ribera, de Glops d'Història. La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Rabós d'Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
‘Xerigots a casa’ és un nou concepte de botiga on-line de formatges i activitats relacionades amb el formatge
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler
Imatge il·lustrativa
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català