DO Empordà

Tastar vins mentre visites monestirs, la nova proposta de la DO Empordà

​La DO Empordà organitza un cicle de tastos de vins a monestirs empordanesos per descobrir el seu passat vinícola

Tots els caps de setmana del mes de novembre es programa la visita a un antic monestir empordanès que inclou un tast dels vins produïts en el seu antic domini

La DO Empordà, que busca potenciar la carinyena blanca amb un distintiu propi, aterrarà a Barcelona el pròxim 28 d'octubre

| 22/10/2019 a les 08:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, DO Empordà
Imatge il·lustrativa
Les terres empordaneses històricament sempre han acollit multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l'art de transformar el most en vi. Avui en dia moltes de les vinyes empordaneses s'estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d'aquesta terra és fruit de l'herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses.

Amb la voluntat de fer valdre aquest ric llegat, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà organitza un cicle dedicat als vins i els monestirs. Cada cap de setmana del mes de novembre s'organitza una visita a un antic monestir empordanès per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini.

El cicle inclou les següents visites
Visita al Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes (3 de novembre)
Monestir de Sant Quirze de Colera (9 de novembre)
Canònica de Santa Maria de Vilabertran (17 de novembre)
Monestir Sant de Miquel de Cruïlles (24 de novembre)
Museu d'Història Sant Feliu de Guíxols (30 de novembre).

Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. El preu és de 15€ i les entrades ja es poden comprar en el web de la DO Empordà. Les places són limitades.
 

Museu d'història de Sant Feliu de Guíxols


El cicle està coordinat per Clara Poch, de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Romina Ribera, de Glops d'Història. La iniciativa compta també amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Rabós d'Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins | Ruth Troyano
Ruth Troyano
Lluís Raventós, d'Enlaire Vins: “Vam començar a fer vi per beure amb els col·legues perquè teníem vinya i el 2016 vam decidir amb la Mar muntar el celler”
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Tot i la baixada de vendes per la pandèmia, els cellers són optimistes | Es presenta el primer Festival Gastronòmic Corpinnat
Imatge il·lustrativa
El proper 22 d’abril arrenca la 9a temporada de Terrats en Cultura i els vins de la DO Catalunya hi estaran presents per tal de maridar les diferents accions culturals.