Família Torres finalitza la verema amb les varietats ancestrals moneu i forcada plantades al Penedès

Aquesta setmana també s'ha collit Mas de la Rosa, la vinya de més de 80 anys a la zona de Porrera

Família Torres destapa els secrets de l'exclusiu vi Mas de la Rosa

| 19/10/2019 a les 07:40h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, forcada, moneu, Família Torres
Vuit setmanes han estat necessàries per collir el raïm que Família Torres té al Penedès, Priorat, Costers de Segre i Conca de Barberà. El celler ha finalitzat aquesta setmana la verema a Catalunya amb les varietats ancestrals moneu i forcada plantades al Penedès, i amb la vella vinya de Mas de la Rosa, al Priorat.
 

Manolo del Águila, veremant la vinya de Mas de la Rosa al Priorat


Els primers vins blancs del 2019 mostren una bona acidesa, frescor i un bon potencial aromàtic, mentre que els negres es presenten molt afruitats, amb un bon equilibri i persistència.

Família Torres va iniciar la verema el 26 d'agost. Tant les dates d'inici com de finalització de la collita han estat similars a les de l'any passat si bé el cop de calor de finals de juny feia témer un avanç en la collita. Durant la resta de l'estiu, les temperatures han estat les habituals, fent que la planta mantingués un ritme adequat de maduració i un estat sanitari excel·lent. No obstant això, la manca de pluges durant el cicle vegetatiu ha provocat una caiguda del rendiment global d'un 20% aproximadament i ha afectat especialment les carinyenes de la zona del Priorat.

Segons Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres: "Tot i la manca de pluja, s'han complert les expectatives que teníem i podem considerar aquesta verema de molt bona qualitat. Un cop més, les varietats ancestrals tanquen la campanya, fet que demostra el potencial d'aquestes varietats en el nou escenari climàtic".
 

Verema de Mas de la Rosa al Priorat, amb la masia que dona nom a la vinya al fons


Forcada i moneu són dues varietats de cicle llarg, que es caracteritzen per la marcada acidesa. La blanca forcada està plantada a la finca de Mas Palau, al municipi de Santa Maria de Miralles, a 500 metres d'altitud, mentre que la negra moneu creix al Castell de la Bleda, a Santa Margarida i els Monjos, totes dues al Penedès. Són varietats pre-filoxèriques, recuperades per Família Torres com a part del projecte iniciat fa més de trenta anys.

La vinya de Mas de la Rosa també s'ha collit aquesta setmana, posant fi a la verema del celler del Priorat de Família Torres. Està situada al terme de Porrera i, per la seva orientació, només rep el sol de matí. És un paratge protegit, d'una gran bellesa i envoltat de muntanyes, on les velles carinyenes i garnatxes de més de 80 anys creixen en vas tradicional i en costers, que obliguen a fer tots els treballs a mà. D'aquesta singular vinya d’1,9 hectàrees naixerà la quarta anyada de Mas de la Rosa, el vi més exclusiu de Família Torres.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
"En aquests moments tant difícils volem que seguiu gaudint de Vall Llach a casa vostra. Cuideu-vos molt! Esperem retrobar-nos aviat." | Aquesta és la piulada que ha encès un usuari provocant una resposta del celler serena i educada però molt contundent
Imatge il·lustrativa
Foto: The New York Times
Bohigas, Loxarel i Alta Alella són 3 dels 15 vins que recomana Eric Asimov al rotatiu americà
La Rosa i el Xavi, propietaris del cellers Clua, donaran un 10% dels seus ‘packs confinament’ a la campanya #JoActuo.
La Rosa i el Xavi, propietaris del cellers Clua, donaran un 10% dels seus ‘packs confinament’ a la campanya #JoActuo.
Ramon Francàs
Sumarroca, Freixenet, Guilera, Carol Vallès, Bernaví, Cellers Clúa, Raventós i Blanc, Sàbat o Cooperativa de Gandesa es sumen a la lluita contra el coronavirus