novetats

Nova anyada del Vi de Finca Vinya La Scala de Jean Leon

L’artista barcelonina Glòria Muñoz vesteix l'ampolla amb el paisatge del Penedès

30 actors veremen de cine a Jean Leon

| 17/10/2019 a les 08:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Vi de Finca, Vinya La Scala, Jean Leon
Jean Leon treu al mercat la nova anyada del seu vi icona: Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013. L’etiqueta llueix l’obra de l’artista barcelonina Glòria Muñoz, “Capvespre. Paisatge a la posta del sol”, que captura el paisatge del Penedès, immortalitzant una posta de sol entre vinyes d’on emergeixen els colors carmí i morats que flueixen de la terra, i evoca el lloc escollit per Jean Leon per elaborar un vi amb una singularitat, personalitat i identitat úniques.
 
Certificat com a ‘Vi de Finca’, Vinya La Scala s’elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional. El 2013 va ser un any plujós en general, especialment durant el període vegetatiu, mentre que el període de maduració a l’estiu va ser sec. Les temperatures a principis d’estiu van ser moderades i van permetre una maduració òptima del raïm.
 
El vi, màxima expressió de la cabernet sauvignon, prové d’una petita parcel·la de 8 hectàrees plantada el 1963 a una altura de 295 metres al Penedès, en un sòl argilós calcari. Envelleix en botes de roure francès durant 24 mesos i en ampolla durant un mínim de 3 anys. 
 
Vinya La Scala va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon a l’estat espanyol el 1971 i l’anyada 1975 va ser escollida per al sopar oficial d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981. Des del 1979, cada nova anyada s’il·lustra amb l’obra d’un conegut artista. En anteriors anyades, artistes com Josep Maria Guinovart, Waltraud Maczassek, Josep Mª Subirachs, Josep Martí Bofarull, Modest Cuixart, Javier Mariscal o Josep Moscardó han plasmat les seves obres en l’etiqueta d’aquest emblemàtic vi del celler del Penedès.
 
PVP recomanat a botiga especialitzada: 39.85€. Amb estoig: 43.50€

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Els vins Domènech.Vidal patrocinen un any més la secció Brot del Most Festival dedicada als curtmetratges.
Imatge il·lustrativa
El cava solidari Giró Ribot Brut Nature Rotary 2015 va recaptar 16.286 € que ajudaran a vacunació per lluitar contra la poliomelitis
Imatge il·lustrativa
Setena entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | Decides comprar vino en un lineal, ¿por qué ese?