novetats

Nova anyada del Vi de Finca Vinya La Scala de Jean Leon

L’artista barcelonina Glòria Muñoz vesteix l'ampolla amb el paisatge del Penedès

30 actors veremen de cine a Jean Leon

| 17/10/2019 a les 08:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Vi de Finca, Vinya La Scala, Jean Leon
Jean Leon treu al mercat la nova anyada del seu vi icona: Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2013. L’etiqueta llueix l’obra de l’artista barcelonina Glòria Muñoz, “Capvespre. Paisatge a la posta del sol”, que captura el paisatge del Penedès, immortalitzant una posta de sol entre vinyes d’on emergeixen els colors carmí i morats que flueixen de la terra, i evoca el lloc escollit per Jean Leon per elaborar un vi amb una singularitat, personalitat i identitat úniques.
 
Certificat com a ‘Vi de Finca’, Vinya La Scala s’elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional. El 2013 va ser un any plujós en general, especialment durant el període vegetatiu, mentre que el període de maduració a l’estiu va ser sec. Les temperatures a principis d’estiu van ser moderades i van permetre una maduració òptima del raïm.
 
El vi, màxima expressió de la cabernet sauvignon, prové d’una petita parcel·la de 8 hectàrees plantada el 1963 a una altura de 295 metres al Penedès, en un sòl argilós calcari. Envelleix en botes de roure francès durant 24 mesos i en ampolla durant un mínim de 3 anys. 
 
Vinya La Scala va ser el primer vi elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon a l’estat espanyol el 1971 i l’anyada 1975 va ser escollida per al sopar oficial d’investidura de Ronald Reagan com a president dels Estats Units el 1981. Des del 1979, cada nova anyada s’il·lustra amb l’obra d’un conegut artista. En anteriors anyades, artistes com Josep Maria Guinovart, Waltraud Maczassek, Josep Mª Subirachs, Josep Martí Bofarull, Modest Cuixart, Javier Mariscal o Josep Moscardó han plasmat les seves obres en l’etiqueta d’aquest emblemàtic vi del celler del Penedès.
 
PVP recomanat a botiga especialitzada: 39.85€. Amb estoig: 43.50€

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Vinícola de Nulles
La Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles Sccl, l’Agrària i Secció de Crèdit Espluguense Sccl i l’Agrícola de Calafell Sccl, s’uneixen al grup | 15 són ja les cooperatives adherides al grup
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí.
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí. | Collbaix
El celler manresà acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.