novetats

Reneix el primer vi del celler Mas Llunes, l'Emporion

El celler Mas Llunes presenta el nou vi Emporion al jaciment arqueològic d’Empúries

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

| 15/10/2019 a les 20:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, DO Empordà, Emporion, Mas llunes
El celler Mas Llunes torna a treure el mercat el primer vi que havia elaborat, l’Emporion, amb una imatge i un cupatge renovats i l’ha presentat aquest dilluns a restauradors i botiguers al jaciment arqueològic que li dóna nom.

L’Antoni Roig, propietari del celler, juntament amb la seva filla Gemma han parlat de la trajectòria del celler, des dels seus inicis, ara fa 19 anys, fins a l’actualitat. En un discurs, l’Antoni ha recordat les generacions que els van precedir i van ajudar a tirar endavant aquest projecte. També ha parlat de l’aposta que fan per les varietats tradicionals de la zona i la producció ecològica i ha explicat properes fites, com ara la recuperació dels boscos que es troben dins la finca i la utilització de llevats autòctons.

El vi, que surt al mercat amb l’anyada 2016, està elaborat amb un cupatge de dos terços de Garnatxa Negra i un terç de Cabernet Sauvignon dels pendents pissarrosos de les seves vinyes de costers, va fer una criança d’11 mesos en botes de roure francès i posteriorment un envelliment en ampolla de 14 mesos.

Aquest és el primer vi del celler que ha estat tapat amb suro de proximitat i que porta el segell Taps de Finca.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de vins del Penedès elaborada per Ramon Francàs
Imatge il·lustrativa
Al certmen International Wine Awards s'han tastat 2249 referències | Mas Blanch i Jové ha obtingut 7 Medalles d’Or i 1 Medalla de Plata
Imatge il·lustrativa
Sumarroca amb cor ha donat 1€ de cada ampolla de cava o de vi venuda a la botiga online durant el confinament