novetats

Reneix el primer vi del celler Mas Llunes, l'Emporion

El celler Mas Llunes presenta el nou vi Emporion al jaciment arqueològic d’Empúries

Els triomfadors catalans dels premis Decanter

| 15/10/2019 a les 20:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, DO Empordà, Emporion, Mas llunes
El celler Mas Llunes torna a treure el mercat el primer vi que havia elaborat, l’Emporion, amb una imatge i un cupatge renovats i l’ha presentat aquest dilluns a restauradors i botiguers al jaciment arqueològic que li dóna nom.

L’Antoni Roig, propietari del celler, juntament amb la seva filla Gemma han parlat de la trajectòria del celler, des dels seus inicis, ara fa 19 anys, fins a l’actualitat. En un discurs, l’Antoni ha recordat les generacions que els van precedir i van ajudar a tirar endavant aquest projecte. També ha parlat de l’aposta que fan per les varietats tradicionals de la zona i la producció ecològica i ha explicat properes fites, com ara la recuperació dels boscos que es troben dins la finca i la utilització de llevats autòctons.

El vi, que surt al mercat amb l’anyada 2016, està elaborat amb un cupatge de dos terços de Garnatxa Negra i un terç de Cabernet Sauvignon dels pendents pissarrosos de les seves vinyes de costers, va fer una criança d’11 mesos en botes de roure francès i posteriorment un envelliment en ampolla de 14 mesos.

Aquest és el primer vi del celler que ha estat tapat amb suro de proximitat i que porta el segell Taps de Finca.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
El celler renova la matge mantenint la seva essència
Imatge il·lustrativa
Un projecte de mineria de dades i intel·ligència artificial permetrà, per mitjà d'algoritmes, prendre decisions en l'àmbit comercial