Baròmetre de Consum del Vi

Neix el Baròmetre de Consum del Vi, una iniciativa de Cupatges i la consultora Visirius

El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes

El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades

​Cap a on vol anar el Cava? Radiografia del nou pla de màrqueting i comunicació

| 14/10/2019 a les 07:00h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Mercats, Visirius, Baròmetre de Consum del Vi, Cupatges
Imatge il·lustrativa
Baròmetreestudi que construeix indicadors estadístics amb la intenció de repetir-se periòdicament per mostrar l’evolució d’un fenomen social: quins aspectes són constants, quines tendències augmenten i quines disminueixen.
 
Un sector tan complex com el del vi - segurament el sector amb més marques del món- necessita tenir dades de consum per saber d’on ve, i encara més important, cap on va. Dades de qualitat que ajudin a prendre decisions. El sector de les begudes de gran consum -el cerveser n’és un clar exemple- fa estudis de mercat, analitza les dades i obté conclusions per fer accions de màrqueting i comunicació ben dirigides i a uns públics objectius adequadament segmentats.
 
La iniciativa de Cupatges, amb la realització tècnica de l’empresa de consultoria Visirius, ha sigut possible gràcies al suport de 6 Denominacions d'Origen de Catalunya. La DO Catalunya amb un patrocini de Platí, la DO Penedès, la DO Costers de Segre i la DO Empordà amb un patrocini d'Or, i la DO Pla de Bages i la DO Conca de Barberà amb dos Patrocinis de Plata.
 
Les DO Patrocinadores han construït una sèrie de preguntes adaptades als seus interessos, conscients que el coneixement basat en dades és una eina imprescindible per entendre el seu posicionament, reflexionar sobre cap a on volen anar i decidir com comunicar-ho.
 
Per aquesta primera onada, s'ha dissenyat una metodologia basada en l'enquesta online entre la població catalana (entre 18 i 65 anys) representativa en distribució per província, sexe i grups d'edat (mostra de 1.000 casos i error mostral +/±3%). En posteriors edicions, es pretén complementar-ho amb altres aproximacions metodològiques com grups de discussió o entrevistes personals a grups de major edat que són difícils de contactar per internet.
 
Algunes de les preguntes que es fan als enquestats
Quin percentatge de població catalana beu vi?
Hi ha diferències entre grups d'edat?
En quines ocasions de consum es prefereix la cervesa o altres begudes?
Quins frens hi ha al consum de vi?
Quins són els criteris més importants a l'hora de triar un vi?
Quines diferències de criteris hi ha per un vi de consum domèstic respecte un vi per consumir a un restaurant?

El nostre sector, tret d’algunes grans empreses que compren o elaboren els seus estudis, s’ha guiat sempre per una intuïció que massa sovint evoca als mals resultats. Les dades que Nielsen ofereix anualment segur que són útils però massa opaques. La mostra enquestada, diuen, és el Sector Alimentació i el sector HORECA, tots dos massa complicats per refiar-nos d’una mostra que desconeixem. Per tant, encara que tinguem en compte aquestes dades perquè ens creiem la mostra, són insuficients perquè no posen els consumidors reals i potencials al centre de l’estudi, posen els euros i els litres.
 
Així doncs, hi ha diversos aspectes fonamentals que diferencien el Baròmetre dels altres estudis sobre el consum de vi: posa al centre les persones i les seves vivències i inclou aquelles persones que no consumeixen vi per contrastar les característiques i opinions respecte a les que sí que en consumeixen.
 
Creiem en el valor social i estratègic del Baròmetre i ens posem a treballar per aportar una mica de llum al sector amb la ferma convicció de generar noves estratègies per impulsar els vins del nostre país.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Celler Masroig presenta la segona edició del seu Room Escape virtual per gaudir del celler des de casa vostra durant aquests temps de restriccions.