La DO Terra Alta tanca la verema amb menys producció però amb un raïm d’una gran qualitat

Les vinyes de varietats carinyenes, les més afectades per l’onada de calor de principi d’estiu

Una Terra Alta en efervescència

, Terra Alta | 11/10/2019 a les 08:01h
Arxivat a: Vídeos, verema Terra Alta, DO Terra alta, Turisme Terra Alta, ennologia, Garnatxa Blanca, cariñena, Celler Cooperatiu de Gandesa
Imatge il·lustrativa
La Denominació d’Origen Terra Alta ha tancat la campanya d’enguany amb una verema d’uns 35 milions de quilos de raïm, un 5% menys que la mitjana dels darrers anys, que se situa a l’entorn dels 37 milions. Segons informa el Consell Regulador, amb gairebé el 100% de la collita entrada, la qualitat de la verema “tornarà a ser excel·lent” per les condicions climatològiques del setembre passat, “amb pluges constants i un cerç posterior que ha assecat les plantes, impedint que es provoquessin danys a la collita”. Tret d’aquest episodi, la DO subratlla que l’any ha estat especialment sec i que això explica la davallada de producció i la gran qualitat del producte.

L’onada de calor de final de juny i principi de juliol, amb temperatures de més de 40 graus, va afectar unes 400 hectàrees de vinya, especialment de carinyenes. Els ceps, amb un estat fenològic encara feble, van acusar molt les altes temperatures i han donat menys quilos de raïm.

Dels 35 quilos veremats, 16 milions corresponen a les varietats negres i 19 milions a les blanques, de les quals més de 9 milions són de garnatxa blanca, la varietat més representativa de la DO.

Controls de producció

Enguany s’han fet controls exhaustius a les vinyes, tant qualitatius com quantitatius, per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO Terra Alta, que són de 8.000 quilos per hectàrea en les varietats negres i de 10.000 quilos per hectàrea en les blanques.

L’objectiu d’aquests controls és certificar que tot el vi que es qualifica com a DO Terra Alta prové de les vinyes de la DO, i vetllar per la traçabilitat i el valor afegir dels seus vins, alhora que es garanteix el desenvolupament sostenible de la zona de producció i la supervivència de viticultors i cellers.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
pixabay
La Guia de Vins de Catalunya proclama el vi Turó d’en Mota 2008 de Recaredo (Corpinnat) com a Millor Vi de l’Edició 2023
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
El president del grup ha destacat el canvi de paradigma que suposa la modernització de les instal·lacions
Imatge il·lustrativa
Nova anyada 2015 del Claror Paratge Qualificat Can Prats
Imatge il·lustrativa
El festival tindrà lloc els dies 22 i 23 d’abril a Batea, en el marc de la Primavera de la DO Terra Alta, 10 dies d’activitats relacionades amb el vi DO Terra Alta, l’enoturisme, la cultura i el patrimoni de la comarca