La DO Terra Alta tanca la verema amb menys producció però amb un raïm d’una gran qualitat

Les vinyes de varietats carinyenes, les més afectades per l’onada de calor de principi d’estiu

Una Terra Alta en efervescència

, Terra Alta | 11/10/2019 a les 08:01h
Arxivat a: Vídeos, verema Terra Alta, DO Terra alta, Turisme Terra Alta, ennologia, Garnatxa Blanca, cariñena, Celler Cooperatiu de Gandesa
Imatge il·lustrativa
La Denominació d’Origen Terra Alta ha tancat la campanya d’enguany amb una verema d’uns 35 milions de quilos de raïm, un 5% menys que la mitjana dels darrers anys, que se situa a l’entorn dels 37 milions. Segons informa el Consell Regulador, amb gairebé el 100% de la collita entrada, la qualitat de la verema “tornarà a ser excel·lent” per les condicions climatològiques del setembre passat, “amb pluges constants i un cerç posterior que ha assecat les plantes, impedint que es provoquessin danys a la collita”. Tret d’aquest episodi, la DO subratlla que l’any ha estat especialment sec i que això explica la davallada de producció i la gran qualitat del producte.

L’onada de calor de final de juny i principi de juliol, amb temperatures de més de 40 graus, va afectar unes 400 hectàrees de vinya, especialment de carinyenes. Els ceps, amb un estat fenològic encara feble, van acusar molt les altes temperatures i han donat menys quilos de raïm.

Dels 35 quilos veremats, 16 milions corresponen a les varietats negres i 19 milions a les blanques, de les quals més de 9 milions són de garnatxa blanca, la varietat més representativa de la DO.

Controls de producció

Enguany s’han fet controls exhaustius a les vinyes, tant qualitatius com quantitatius, per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO Terra Alta, que són de 8.000 quilos per hectàrea en les varietats negres i de 10.000 quilos per hectàrea en les blanques.

L’objectiu d’aquests controls és certificar que tot el vi que es qualifica com a DO Terra Alta prové de les vinyes de la DO, i vetllar per la traçabilitat i el valor afegir dels seus vins, alhora que es garanteix el desenvolupament sostenible de la zona de producció i la supervivència de viticultors i cellers.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
‘Xerigots a casa’ és un nou concepte de botiga on-line de formatges i activitats relacionades amb el formatge
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines
Miguel A. Torres amb Katie Jackson i el seu marit Shaun Kajiwara, director de viticultura de Jackson Family Wines | Torres
Erik Asimov, crític de vins del rotatiu americà, després d'una visita a Torres la passada primavera, publicava el passat octubre el compromís mediambiental del celler
Imatge il·lustrativa
Volem acompanyar al consumidor en el moment de la decisió d’adquirir un vi tranquil o escumós. Per això us fem un petit resum de què hi trobareu a La Guia i de què la diferencia d’altres publicacions o iniciatives al voltant del vi català